Hlavní obsah

Účinné zabezpečení proti krádeži? Manuální převodovka!

Foto: BMW

Stane se jednou manuální převodovka i u nás „zabezpečením vozidel proti krádeži“?

Vtip se stal realitou. Lidový fórek, který už dlouho koluje internetem zejména ve formě takzvaných meme, se opravdu udál – manuální převodovka překazila krádež dvěma mladým výtržníkům.

Článek

Alarmy, imobilizéry, zámky převodovky a další vymoženosti. To a mnohé další se běžně používá, aby se alespoň snížila pravděpodobnost odcizení auta, když ne zcela vyloučila. Občas však stačí pouze jedna jediná páka. A ne ta pro zámek volantu, ale řadící!

Asi vás nepřekvapí, že tento případ se přihodil v USA, konkrétně v Nashvillu ve státě Tennessee. Tamní úřady totiž oznámily činnost nešikovných zlodějů aut, kteří „nebyli schopni se dostat přes mechanismus známý jako manuální převodovka“.

Pro dva šestnáctileté hochy to byl celkově nešťastný večer. Prvně se pokusili na velkém parkovišti vytáhnout majitelku vozidla, což podle svědků skončilo jen křikem, troubením a následným „svižným“ odjezdem řidičky. Zloději se dali hned na útěk.

Své štěstí poté znova zkusili u nákupního centra, kde ženě vytrhli klíče z rukou, když šla zrovna od svého auta směrem k obchodu. Krádež jejího auta však skončila dříve, než začala. Přítomnost tří pedálů a absence kulis P, R, N, D je natolik zaskočila, že to okamžitě vzdali. Krátce nato je dopadla policie a obvinila z odcizení vozidla, krádeže majetku a pokusu o krádež.

Zdroj: carthrottle.com

Reklama

Načítám