Hlavní obsah

Tuning se týká i elektromobilů. Teslu nevyjímaje

Foto: T Sportline

Tesla Model X od T Sportline

Co si myslíte o tuningu? O tom kvalitně a profesionálně udělaném? Že je zbytečný? Že přece všichni ti inženýři v automobilkách moc dobře ví, co dělají, a tak je vlastně úplně zbytečné jejich práci nějak měnit a upravovat? Pak máte stejný názor jako Elon Musk, což ale některé tuningové firmy moc nezajímá.

Článek

Už před pár lety se Elon Musk vyjádřil v tom smyslu, že nesouhlasí s jakýmkoliv upravováním, tedy tuningem svých vozů Tesla. Přijde mu to zcela zbytečné, protože Tesly jsou technologicky, ale třeba i aerodynamicky dokonalé, a proto je podle něj jakýkoliv zásah do designu nebo techniky zbytečný. No jo, ale člověk míní a trh mění. Jakkoliv to možná Elona rozčiluje, na trhu je velká spousta firem, které se úprav aut Tesla nebojí. Jednu takovou vám dnes ukážeme.

Její jméno je T Sportline a pochází z Ameriky. Sama sebe označuje jako vůbec prvního profesionálního úpravce Tesel, v čemž se nemýlí. Ostatně, Tesly začala upravovat jen několik málo měsíců poté, co automobilka představila Model S, což už je neuvěřitelných 7 let. Dnes si ale ukážeme jejich práci na Modelu X, který rozšířili a udělali z něj adaptaci na černo černou tmu.

Model X byl upraven na přání konkrétního zákazníka, který byl ochoten zaplatit za to, aby vlastnil jeden, konkrétně sedmý ze 20 takto upravených vozů. Edice, do které tato úprava patří, se jmenuje T Largo a její základy stojí na nejsilnější verzi Modelu S s označením P100D, která nabízí výkon 772 koní. Velkou změnou v tomto případě prošel exteriér i interiér. A u něj teď chvilku zůstaneme. Na první pohled je vidět, že se v něm bude dobře cítit jen pořádný extrovert.

Je totiž celý čalouněn do svítivě oranžové barvy, kterou nesou jak sedadla nebo výplně dveří, tak část palubní desky. Oranžové jsou ale i bezpečnostní pásy. Takto napsáno to možná zní jako nevkus, ale překvapivě to tak špatně nevypadá. Mimochodem, stejnou oranžovou barvou jsou lakovány i brzdiče. A mimochodem, barva pochází z Lamborghini a není to žádná napodobenina, ale originál.

Brzdiče jsou schovány pod novými 22palcovými koly T Sportline TS120, které jsou ale už lakovány lesklou černou barvou. A černá je i celá karoserie auta, což oranžovou nálož trochu zmírňuje. Tuto barvu ale doplňuje spousta karbonu v podobě kompletního bodykitu, který obsahuje karbonové nárazníky, křídlo, zadní difusor a rozšířené blatníky. Přiznáme se vám, že se nám tahle černo karbonová verze Modelu X hodně líbí. Auto působí extrémněji, odvážněji a možná v něm někteří neuvidí vlastně jen elektromobil. Téhle partičce odvážných Američanů patří klobouk dolů. Moc hezká práce!

Co si o úpravě elektromobilů myslíte vy? Měly by elektromobily Tesla zůstat ve zmíněném ohledu nedotknutelná? Napište nám svůj názor...

Reklama

Související témata:
Načítám