Hlavní obsah

Trocha tuningu a z RS 4 je pekelná hračka ideální na sníh

Foto: ABT Sportsline

ABT RS4+

Audi RS 4 je už v základu velmi schopné auto, které sama automobilka dala do vínku velkou spoustu výkonu. Ovšem co je pro jednoho tak akorát, je pro druhého směšně málo. A pro ty druhé je tu tuningový úpravce ABT, který umí s výkonem čarovat. A navíc má vkus na úpravy designu, což jeho práce na této Audi jen dokazuje.

Článek

Německá tuningová firma ABT Sportsline vám jistě není neznámá. Už jsme vám o ní říkali i my, když jsme vám ukazovali jejich verzi ostré Atecy Cupry, kterou upravili už v době, kdy se ještě ani neprodávala. Skvělou práci odvedli také na Audi RS 6, které dali přívlastek Nogaro Edition. ABT jsou prostě specialisté na koncernová auta, se kterými dokáží divy.

I příběh téhle firmy je velmi zajímavý. Vznikla už v roce 1896, ovšem v té době se zabývala jen výrobou obyčejných povozů. V roce 1950 ale vnuk zakladatele začal s jím upravenými auty závodit a vítězit. Ostatně, tuning je jen jednou divizí této firmy, protože právě od roku 1950 se věnují závodění s vlastním týmem ABT Sportsline, a to jak v sériích DTM, tak ve formuli E nebo ve formuli 3. A poznatky ze závodních tratí pak přelévají do svých tuningových projektů.

Takovým závody poznamenaným projektem je i tato krvavě rudá Audi RS 4. ABT má v plánu upravit jen 50 aut, takže jestli o ni máte zájem, pospěšte si. Úpravce nabízí dvě verze úpravy výkonu. Jedna obnáší 503 koní a druhá 523 koní. Obě ovšem dostanou nový výfukový systém se čtyřmi koncovkami, který bude jistě skvěle znít. K tomu ABT přidal stavitelný podvozek, ale převodovka a pohon všech kol zůstávají zachovány z původní verze. Na nich ani není co měnit.

A když už je takto agresivní výkonnostní část úpravy, musel se k tomu přidat i design. Proto dostala RS 4 velkou spoustu karbonových doplňků, jako jsou nový zadní difusor, nástavec předního nárazníku nebo kryty zpětných zrcátek. K tomu pak skvěle ladí 20palcová kovaná kola. A pokud nejste fanoušky červené barvy, pak vydržte na autosalon v Ženevě, kam ABT tuhle krásku přiveze v zeleném kabátu s názvem Viper Green.

Reklama

Související témata:
Načítám