Hlavní obsah

Třídveřový Range Rover je tu! Od automobilky ale není

Foto: Niels van Roij Design

Fanoušci třídveřového Range Roveru mohou jásat! Nakonec vznikne, i když ne od samotné automobilky. Výzvy se chopilo nizozemské designové studio v čele s uznávaným designérem Nielsem van Roijem. Myšlenka odkazuje na minulost – třídveřový Range Rover se totiž vyráběl až do roku 1981.

Článek

Myšlenka novodobého třídveřového Range Roveru není žádnou novinkou. Speciální firemní divize SVO (Special Vehicle Operations), zabývající se limitovanými edicemi vozů Jaguar a Land Rover, ji představila už před dvěma lety pod názvem Range Rover SV Coupe. A fanoušky Range Roverů tím doslova nadchla.

Pak se ale nějaký čas nic nedělo. Po necelém roce, konkrétně v lednu 2019, automobilka oznámila, že z projektu nakonec nic nebude, protože finance potřebuje spíše pro vývoj nových produktů. A to přesto, že na třídveřové Range Rovery měla již řada zákazníků předobjednávky a zaplacené zálohy.

Teď se ale třídveřová varianta Range Roveru dostala opět do hry, tentokrát díky designovému studiu Nizozemce Nilse van Roije. Projekt se jmenuje Adventum Coupe a slibuje přesně to, na co se zákazníci Land Roveru skoro rok marně těšili. Z exteriéru původního pětidveřového Range Roveru má pocházet jen kapota, nárazníky, přední blatníky a víko kufru, zbytek je v režii nizozemských designérů.

Pod kapotou naopak má být všechno tak, jak původně zamýšlel Land Rover. Třídveřový Range tak bude pohánět kompresorem přeplňovaný osmiválec o objemu 5 litrů a výkonu 565 koní. Podle van Roije se zákazníci budou moci těšit na velmi nadstandardní úroveň individualizace, včetně luxusních materiálů použitých v interiéru.

Kolik takových vozů nakonec vznikne, není jasné. Prozatím úpravce potvrdil stokusovou sérii se základní cenou vozu 260 tisíc liber, tedy zhruba 7,7 milionu korun. Vzhledem k tomu, že vozy budou vznikat na zakázku a značně individualizované, dá se očekávat ještě dodatečný nárůst už tak poměrně vysoké ceny. Tak co, půjdete do téhle výstřednosti?

Líbí se vám třídveřový Range Rover?
Ano, je super
25,9 %
Ne, nechápu, k čemu je to dobré
62,6 %
Je mi to jedno, takováhle auta mě vůbec nezajímají
11,5 %
Celkem hlasovalo 294 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám