Hlavní obsah

Tři nejbizarnější zahraniční zákony pro řidiče

Foto: Shutterstock

Sex v autě? V Itálii vám za to hrozí až tři roky vězení

Zákaz kouření v autě, používání antiradarů, nulová tolerance alkoholu, pokuta za zdvižený prostředníček... Ano, tohle všechno se dá pochopit, ale některé pokuty pro řidiče jsou opravdu překvapující. Vybrali jsme tři z nich!

Článek

V Itálii vám za sex v autě hrozí až 3 měsíce vězení

Český autoklub na to dlouhodobě upozorňuje, přesto spousta motoristů netuší. Pokud vás v Itálii policista přistihne v autě při intimních radovánkách, hrozí vám tři měsíce, ale i až tři roky vězení. A pozor, nejde jen o nějaké zapomenuté nařízení, ale italští strážnici jsou v tomhle opravdu striktní, zvlášť když k sexu dochází na veřejném prostranství.

V Thajsku a Černé hoře nesmíte řídit bez trička

Řekli byste si, že zrovna v benevolentním Thajsku vám projde téměř vše, ale zákaz řízení vozidla bez trička, nad tím zůstává rozum stát. Zákaz se přitom vztahuje na ženy i muže. V Evropě se s tím setkáte jen v Černé Hoře. Zato v Německu klidně můžete řídit nazí, ale nesmíte tak vystoupit z auta, to už pak jde o veřejné pohoršení.

Zapomeňte na to, že byste v Moskvě řídili špinavé auto

Zrovna v Moskvě by to jednoho nenapadlo, ale je to opravdu tak - tamní zákon umožňuje policistům vás pokutovat za řízení špinavého vozidla. Nikde se však nepíše, jak moc má být auto znečištěno, takže hodně záleží na osobním přístupu policisty. Vynikající způsob, jak někoho šikanovat, nemyslíte?

Setkali jste se vy s nějakým podobným bizarním omezením?

Reklama

Načítám