Hlavní obsah

Toyota Tundra super záchranáře dostala speciální lakování

Foto: Toyota/Team + Bullet Liner

Toyota Tundra super záchranáře dostala speciální lakování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete si na příběh neskutečně odvážného a obětavého zdravotního bratra, který při masivních požárech v Kalifornii zachránil desítky lidí? Jeho auto to tehdy nepřežilo v úplně dobrém stavu, a tak dostal od Toyoty jiné. To ovšem před pár dny prošlo radikální úpravou připomínající jeho superhrdinský čin.

Článek

Koncem loňského roku postihly Kalifornii rozsáhlé požáry, které ničily přírodu, ale také lidská obydlí a bohužel také braly životy. Při požárech přišly stovky lidí během krátké chvíle o vše, co kdy měly. Požár byl opravdu nebezpečný, ale zároveň velmi zajímavý, což se ukázalo po uhašení,. Stávalo se, že jeden dům shořel na prach, a jiný, který stál jen dva nebo tři metry od něj, nebyl ani očouzený. Nebezpečná byla hlavně rychlost ohně, která často uvěznila obyvatele dotčených míst uprostřed plamenů. A jejich vysvobození bylo velmi nebezpečné.

Nějaké nebezpečí ale nikterak neřešil mladý zdravotní bratr Alynn Pierce, který se rozhodl z plamenů dostat každého, koho mohl. Zachránil desítky lidí, ale málem u toho přišel jak o život, tak i o auto. Po posledním průjezdu plameny totiž jeho Toyota Tundra vypadala jako z post apokalyptického filmu. Z velké části byla ohořelá, jinde jen hodně očouzená. Její zadní světlomety byly úplně rozteklé a stejně tak i zpětná zrcátka, která velký žár nevydržela. Ty snímky tehdy obletěly svět a dostaly se i do samotné automobilky, která se rozhodla, že mladému muži jeho ztrátu nahradí a věnovala mu zbrusu novou Tundru, jež ale rychle dostala jméno Pandra.

Alynn s ní dlouho jezdil, ale před pár dny byl automobilkou osloven, jestli by ji nechtěl tak trochu upravit. Když souhlasil, odvezl auto do firmy Bullet Liner, kde už si ho vzali pořádně do parády. Toyota byla nejprve odstrojena a následně zbroušena a nalakována do základového laku. A pak se začaly dít věci. Automobilka chtěla, aby Pandra vypadala jako její ohořelá předchůdkyně a aby k všem připomínala, co všechno Alynn zvládl. Stálo to hodně lakování, kvůli kterému dokonce přijel do Kalifornie specialista na laky z druhého konce Ameriky. Ale výsledek za to rozhodně stál!

Tundra vypadá fantasticky a na první pohled byste nikdy neřekli, že to není dílo ohně, ale schopností party lakýrníků. Toyota se pak rozhodla Tundru ještě trošku upravit, namontovala opravdu výrazně zvýšený podvozek a vyměnila kola, která obula do terénních pneumatik. Takový offroad bychom si také nechali líbit. Jediné, co je oproti ohořelé verzi jinak, jsou ta světla. Pro nalakovanou verzi je nikdo za ta rozteklá samozřejmě neměnil.

Reklama

Načítám