Hlavní obsah

Toyota Hilux má problém - při losím testu se převrací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již několik desetiletí se švédský magazín Teknikens Värld věnuje losím testům, kde při vyhýbacím manévru zjišťuje, jak jsou auta stabilní a v jaké rychlosti zvládnou tento manévr zdolat. Občas v tomto testu nějaký automobil selže a tentokrát to padlo na novou Toyotu Hilux.

Článek

Již před devíti lety zaznamenali ve švédském magazínu Teknikens Värld problém dnes již předchozí generace Toyoty Hilux. Ta měla při tradičním vyhýbacím manévru, takzvaném losím testu, tendenci se převracet. Bylo z toho tehdy velké haló. Nyní se však ukázalo, že nová generace vozu na tom není o nic lépe. Automobil na osmnáctipalcových kolech se opět postavil na dvě kola a málem došlo k převrácení. Redaktoři časopisu pak test opakovali ještě s vozem na sedmnáctipalcových kolech, jehož výsledek byl o něco lepší, ale stále ne dobrý.

Vše se navíc stalo v poměrně malé rychlosti 60 km/h. Jak jde vidět i na videu, konkurence zvládá losí test lépe, často také ve vyšších rychlostech. Hilux je sice pracovní nástroj, nejnovější generace ale jezdí i na silnici lépe, než kdy dříve, proto nás podobný výsledek překvapil. Náš test Hiluxu si pak můžete pustit níže.

Reklama

Načítám