Hlavní obsah

Toyota Corolla přijíždí v lehce terénní variantě Trek

Foto: Toyota

Jednou z největších deviz modelu Toyota Corolla, nejprodávanějšího auta historie, je její univerzálnost a variabilita – můžete ji mít s benzinovým motorem nebo úsporným hybridem, s manuálem nebo automatem, jako hatchback, sedan nebo kombi. Rodině Corolly chyběla už jen jediná varianta – dnes tolik oblíbené SUV.

Článek

Proto přivítejte verzi Trek, upravené kombi Corolla Touring Sports s podvozkem zvýšeným o 20 mm a ochrannými plasty ve spodní části karoserie. Nabídka motorizací je stejná jako pro kombi (1,2 Turbo, 1,8 hybrid a 2,0 hybrid) a neobsahuje pohon všech kol, takže s žádným velkým dováděním v náročném terénu nepočítejte – Trek je čistě soft-roadová varianta.

A taky jde o styl, proto její výbava zahrnuje 17palcová kola s leštěnými povrchy, LED světla, mřížku chladiče s motivem včelí plástve, tónovaná skla zadních oken a logo „Trek“ na zádi. V kabině pak najdete dvoubarevné textilní čalounění, dřevěné dekory a logo „Trek“ na lištách prahů.

Bohatá výbava zahrnuje 7palcový displej přístrojového panelu, 7palcový dotykový infotainment a kompletní seznam jízdních asistentů Toyota Safety Sense (automatická dálková světla, čtení dopravních značek, nouzové brzdění, adaptivní asistent nebo vedení jízdy v pruhu). Chybět by vám tak na palubě Corolly Trek nic nemělo.

Pokud tedy toužíte po troše drsného stylu populárních SUV, ale zároveň se nechcete vzdát „normálnosti“ klasického kombi, Corolla Trek by pro vás mohla být tím pravým parťákem. Není to přímo off-roadový přeborník, ale nebudete se muset bát sjet s ní z asfaltu a pokračovat za svým dobrodružstvím po nezpevněných cestách. Což většině lidí naprosto bohatě stačí.

Reklama

Související témata:
Načítám