Hlavní obsah

Továrna Zwickau přechází ze spalovacích aut na elektromobily

Foto: Volkswagen

Předávání stráží: továrna ve Zwickau po 116 letech přechází ze spalovacích motorů na elektřinu

V továrně v německém Zwickau se vystřídalo hned několik automobilek, ale našinec ji zná především jako místo, kde se rodily legendární Trabanty, které postavily na kola většinu střední a východní Evropy. Nyní však tato továrna přechází do nové éry, když definitivně končí se spalovacími motory a přeorientuje se pouze na výrobu elektromobilů.

Článek

Výroba aut v továrně v saském Zwickau (česky Cvikov) začala už v roce 1904 s automobilkou Horch, ale z jejích bran vyjížděly i vozy se znakem Audi, DKW nebo IFA. Od roku 1957 se zde rodil jedněmi milovaný, druhými nenáviděný Trabant – vzniklo jich tu přes 3 miliony kusů!

V roce 1990 převzal továrnu gigant Volkswagen a produkoval zde Pola, Golfy a Passaty se spalovacím motorem. Tím definitivně posledním se nyní – v pátek 26. června – stal Volkswagen Golf R Variant s 300koňovým benzinovým dvoulitrem perleťové bílé Oryx, který putoval k zákazníkovi v Německu.

Po 116 letech tak tato továrna končí se spalovacími motory a přechází do nové éry elektromobility. Nyní bude následovat rozsáhlá rekonstrukce a modernizace včetně přeškolení zaměstnanců (celková investice do transformace dosáhla 1,2 miliardy eur) a ke konci roku by už z bran továrny ve Zwickau mělo začít vyjíždět nové čistě elektrické SUV ID.4.

V průběhu roku 2021 se postupně přidají i další elektrické vozy sesterských značek Audi a Seat, celkem by tu mělo být vyráběno šest různých modelů na společné platformě MEB (česká Škoda Enyaq se bude vyrábět v Mladé Boleslavi). Plánovaná roční kapacita vzroste až na 330 000 jednotek (vedle toho se tu budou stále vyrábět karoserie pro luxusní SUV značek Lamborghini a Bentley).

Foto: Volkswagen

Pro Volkswagen však věk elektromobility již začal, ve skleněné manufaktuře v Drážďanech, kde se dříve vyráběla koncernová chlouba VW Phaeton, se již nyní montují zcela nové exempláře elektromobilu ID.3, který má přinést elektromobilu masám. Jestli se tak stane, to uvidíme již v nejbližších letech…

Co říkáte na změnu v továrně ve Zwickau?
Už bylo na čase přejít na elektromobilitu
12,5 %
Já bych tu elektřinu zrušil
29,7 %
Měli by raději vyrábět nového Trabanta
57,8 %
Celkem hlasovalo 4046 čtenářů.

Reklama

Načítám