Hlavní obsah

Totální úlet. Dragster se šesti V8 je na prodej

Foto: H&H Classics

Dragster SnakePit

Americké dragstery jsou pravděpodobně tím nejzběsilejším, co můžete vidět. Mají až neuvěřitelné výkony, dokonalou aerodynamiku a také design, který slabší povahy až děsí. Vlastnit něco takového je snem většiny malých kluků, ale málokdo si ho může splnit. Teď jde ale jeden do aukce!

Článek

Máme pro vás hádanku. Má to šest kol, šest výkonných motorů a 2000 koní. Co to je? Odpověď najdete v galerii umístěné níže. Jde o super dragster jménem SnakePit, který už v 70. letech sestrojil světoznámý konstruktér George Barris. Říká vám to jméno něco? Pokud patříte mezi filmové fanoušky, pak jistě ano. George byl totiž konstruktérem mimo jiné i filmových aut. Jeho práci jste mohli vidět třeba ve filmu Knight Rider, kde vytvořil legendárního KITTa, nebo v Batmanovi z roku 1966, kdy měl na svědomí vůbec první Batmobile. Tenhle chlapík miloval extravagantní auta, která ale mají nebo umí něco víc než jen zajímavě vypadat.

Proto se v sedmdesátých letech rozhodl, že vstoupí do světa dragsterů. Bohužel ale zůstalo jen u výroby tohoto jediného vozu, který se podle všeho navíc nikdy na reálnou závodní trať nedostal. Těžko říct, jestli to bylo proto, že by mohl být během jízdy zničen a tvůrci by to bylo líto, nebo proto, že chtěl na autě ještě něco vylepšit. Ale je to škoda! Samotná stavba prý trvala 4 roky, přičemž po dokončení vše fungovalo bezvadně. Ovšem dnes by celá tato stavba potřebovala znovu vdechnout život, přece jen na ni nikdo dlouhé roky nesáhl.

A práce to nebude jednoduchá. V autě, dá-li se tomu tak říkat, je totiž umístěno hned šest V8 od Fordu, které mají dohromady výkon rovných 2000 koní. Každý motor má vlastní automatickou převodovku, které se ovládají dvojicí řadicích pák umístěných v interiéru. SnakePit má dvě palivové nádrže, přičemž palivo vede k motorům rovný tucet karburátorů. Jen na ujetí cca 500 metrů si tahle zběsilost vezme asi 4 litry benzinu. A ještě vám prozradíme dvě zajímavá čísla. Maximální, ovšem jen teoretická, rychlost auta by měla být až 483 km/h. Druhé číslo se týká výfukového systému, který má dohromady 48 různých trubek a vedení.

Tak, co myslíte? Je tohle nesmysl, který ale nutně potřebujete? Vůbec se vám nedivíme! Abyste ho získali, musíte se v únoru zúčastnit dražby v aukčním domě H Classics. Vyvolávací cena zatím nebyla zveřejněna, ale vzhledem k tomu, o jakou raritu jde a kdo ji vytvořil, nepůjde jistě o žádné drobné. A to i přes to, že je tento speciál nepojízdný.

Reklama

Související témata:
Načítám