Hlavní obsah

Top 5 nejlepších a také nejhorších písní do auta. Znáte je?

Foto: Shutterstock

Také si neumíte cestu autem představit bez puštěné hudby? Je jedno, jestli jedeme jen do práce, na rychlý nákup nebo na výlet s nejbližšími. Rádio, respektive hudba, nám vždy dělá společnost. Nicméně podle vědců a nejnovějších studií to vypadá, že na některé písničky bychom si za volantem měli nechat zajít chuť.

Článek

Před pár dny jsme vám říkali o tom, že existují druhy hudby, které nejsou za volant moc vhodné. Jde o jejich rychlost a intenzitu, které nás můžou svádět k příliš rychlé jízdě nebo nám brát pozornost od toho, co se děje kolem nás. Také jsme vám říkali, jakou hudbu je naopak vhodné pro jízdu v autě zvolit. Měla by být klidnější, pohodovější, a hlavně ne úplně nahlas.

Těchto faktů se chytila britská pojišťovna Moneybarn, která nechala odborníky zpracovat seznam pěti nejhorších, ale naopak i nejlepších skladeb do auta. A nejprve začneme u těch, které nám odborníci s klidným svědomím za volant mohou doporučit. Jde o pohodové skladby, které by nám měly na palubě navodit příjemnou atmosféru a pokud možno uklidnit případný stres. Fungovalo by to na vás?

1. God’s Plan – Drake

2. Africa – Toto

3. Stairway to Heaven – Led Zeppelin

4. Under the Bridge – Red Hot Chili Peppers

5. Location – Khalid

Následující seznam je už na tom hůř. Mělo by jít o skladby, které bychom si za volantem ideálně pouštět neměli, protože by nás mohly podněcovat k agresivitě nebo příliš rychlé jízdě. Posouzení, jestli to je možné, necháme na vás.

1. Party in the U.S.A – Miley Cyrus

2. Mr. Brightside – The Killers

3. American Idiot – Green Day

4. Born to Run – Bruce Springsteen

5. Don’t Let Me Down – The Chainsmokers

Některé písně jsme znali, jiné vůbec. Ovšem stojíme si za tím, že pokud řidič přemýšlí hlavou, nenechá se unést žádnou hudbou a je úplně jedno, jak je rychlá. Dejte nám v komentářích vědět, jestli s námi souhlasíte, nebo byste ten povolený, ale i zakázaný playlist nějak upravili.

Reklama

Načítám