Hlavní obsah

Tomu neuvěříte, papež bude jezdit ve Škodovce!

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid pro papeže Františka má atypickou barvu a držák vatikánské vlaječky na blatníku

Papež František bude jezdit ve Škodovce. Ale nebude to Superb, Kodiaq ani Octavia. Při příležitosti oficiální cesty v Dublinu bude mít k dispozici Škodu Rapid!

Článek

Být hlavním duchovním křesťanského světa obnáší dodržovat všechna přikázání a žít skromně. Papež František se vzdal pancéřovaného Mercedesu ML svého předchůdce a nechává se vozit v Hyundai Santa Fe. Teď, při příležitosti svojí oficiální návštěvy irského Dublinu během Světového setkání rodin, ale vymění svoje služební SUV za škodovku. Ano, je to oficiální, papaže František bude mít v Irsku k dispozici modrý Rapid Spaceback na stříbrných kolech a s vatikánskou vlaječkou na levém blatníku. Je to vůbec poprvé, kdy hlava katolické církve bude jezdit se škodovkou.

Papežský Rapid je naprosto standardním modelem, jen s výjimkou rozšířené loketní opěrky a čirých skel místo tónovaných. Motorizaci mladoboleslavská automobilka neuvedla, ale jestli se vám líbí ta modrá barva, vězte, že jde jen o fólii a identický lak není v nabídce.

Foto: Škoda Auto

Na rozdíl od sériového modelu s tónovanými okany má auto čirá skla

Papež František nás ale volbou svého auta nepřekvapil. Sice každou chvíli dostává darem nějaké opravdu drahé auto, ale většinou ho okamžitě nechá vydražit v rámci dobročiných účelů, naposledy to bylo třeba Lamborghini Huracán, za které neznámý kupec zaplatil 18 milionů korun. Dřív papež jezdil nejraději veřejnou dopravou, prý aby měl blízko ke svým ovečkám…

Reklama

Načítám