Hlavní obsah

Tisíce koní míří do pražských Letňan

Foto: Racing expo

Historické automobily budou tvořit jen jednu část výstavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než osm stovek automobilů bude k vidění na výstavách Tuning Expo, Racing Expo a Classic Expo, zastřešených společným názvem Prague Car Festival. Nadupané a vytuněné auťáky, závodní speciály i historické klenoty jsou k vidění již tento víkend na výstavišti v Praze – Letňanech.

Článek

Pokud máte rádi auta s duší, nebo jen hledáte program na víkend nejen pro sebe, ale celou rodinu, pak tohle je vaše příležitost. Na výstavišti v Letňanech se uskuteční velká výstava Prague Car Festival, která sdružuje hned několik výstav, které se dřív konaly odděleně. A že bude na co koukat…

V závodní sekci uvidíte přední tým Scuderia Praha, který se představí v plné zbroji s vozy Ferrari 488 GT3, Ferrari GT3 a Ferrari Challenge. Sekundovat jim budou například Lamborghini Huracán a Gallardo, Audi R8 LMS Ultra GT3 a další. Ze Slovenska přijedou BMW M6 Alpine GT3, M3 a M4. Fanoušci monopostů budou jistě obdivovat Dallaru 318 Mercedes, Tatuus Abarth F4, Tatuus Formula Masters nebo formuli Renault. Atraktivní jsou vozy KTM X-Bow GTX pro závody na okruzích i do vrchu.

Domácí rallyovou špičku zastupují především Jan Kopecký a Filip Mareš s vozy Škoda Fabia Rally2 evo. Dakarské matadory bude zastupovat Tomáš Ouředníček, Olga Roučková pak poprvé představí Suzuki Samurai pro Dakar Classic. Autokrosová expozice předvede buggy různých kategorií.

Velmi bohatý bude doprovodný program. Spoustě autogramiád a besed bude vévodit vyprávění Tomáše Engeho o startech v F1 přesně před dvaceti lety. Nostalgické vzpomínky vyvolá rozsáhlá autogramiáda bývalých členů továrního týmu Škoda v čele s 89letým Oldřichem Horsákem a mistrem světa Janem Kopeckým při příležitosti 120 let motorsportu.

Pokud vám ani tohle nestačí, pak vězte, že další velkou část výstavy tvoří historické automobily, kde jsou jak youngtimery, tak opravdové historické klenoty, které bývají k vidění jen zřídka. Výstavy se totiž účastní veteránské kluby z celé České republiky, takže nabídka je vysloveně pestrá. Třeba Mercedes-Benz Model 190 SL z roku 1958, Triumph Spitfire 1500 z roku 1978, FIAT Model 850 Special z roku 1970, Porsche 911T z roku 1973, Chevrolet Master z roku 1937 či Maxvel z roku 1910. Ale to je jen malý výčet toho, co je k vidění.

Fanoušci tuningu, to je kategorie sama pro sebe. Jistě se zastaví hned na venkovní ploše, kde budou probíhat ukázky drifotvání. Protože ke krásným autům neodmyslitelně patří krásné dívky, po celé dva dny bude probíhat prezentace Miss ČR.

Pokud s sebou vezmete i děti, těžko je odtrhnete od ukázek malých motocyklových závodníků pod vedením Lukáše Peška. Spolu s nimi se představí i začínající motokrosaři a v dětské motokáře se dokonce mohou povozit i příchozí.

Podzimní počasí velí zůstat doma na gauči, ale to by byla chyba. Hned několik atraktivních automobilových světů si totiž můžete užít na jednom místě.

Brány výstaviště se otevřou zítra, tedy v sobotu 30. října, od 10 do 18 hodin. V neděli 31. října potom od 10 do 17 hodin. Základní vstupné na místě stojí 300 korun, zvýhodněné vstupné 200 korun platí pro studenty, seniory, starší děti (děti do 120 cm jsou zdarma), ale i pro členy Autoklubu ČR, ÚAMK, Federace klubů historických vozidel a držitele závodnické licence. Nákupem vstupenky on-line lze potom ušetřit dalších 50 korun.

Reklama

Načítám