Hlavní obsah

Tipy na víkendy: offroadové řádění i historická krása

Foto: automobiloveklenoty.cz

Automobilové klenoty v Hostivaři

Jsme právě uprostřed sezóny srazů, setkání i automobilových akcí všeho druhu a opravdu je z čeho vybírat. O nadcházejícím víkendu se koná velká spousta krásných, zajímavých, ale i dobrodružných podniků. Vyberete si z naší nabídky jeden nebo budete rychlí a vyrazíte hned na několik z nich? Ať už tak nebo tak, přejeme vám, ať si srazy parádně užijete.

Článek

24hours Offroad maraton Dobřany

O víkendu se v Dobřanech koná 22. ročník snad nejtěžšího offroadového 24hodinového závodu ve střední Evropě. V sobotu brzy ráno startují motorky a čtyřkolky, v poledne se na start postaví různá terénní auta, aby po 24 hodin poměřovala své síly na náročné trati. Vstupné je na celý víkend 100 Kč, jen neděle vyjde na 50 Kč a děti do 15 let mají vstup zdarma.

Automobilové klenoty

Na golfovém hřišti v pražské Hostivaři se v sobotu koná druhý ročník výstavy automobilů a motocyklů. Těšit se můžete na několik desítek vzácných předválečných i klasických automobilů jak zahraniční, tak české produkce. Součástí výstavy bude soutěž elegance založená na hodnocení vystavených exponátů odbornou porotou i veřejností. Vrcholem výstavy bude slavnostní moderované defilé všech vystavených strojů. Výstavu bude doprovázet přehlídka vozidel ze slavných československých filmů. Součástí výstavy bude i kolekce vítězných automobilů závodu historických vozidel „1000 mil československých“.

XX. ročník jízdy Českou Kanadou

V sobotu dopoledne na Náměstí Míru v Jindřichově Hradci odstartuje přejímka vozidel a výstava elegance historických automobilů a motocyklů do roku výroby 1985, a to v rámci jubilejního XX. ročníku výstavy elegance a orientační jízdy Českou Kanadou. Následně účastníci vyrazí na výlet a celé setkání bude ukončeno vyhlášením výsledků a dobrou večeří v Cyklocampu pod Landštejnem.

Brandýský okruh 2019

O víkendu se v okolí Brandýsa nad Orlicí koná pravidelné mezinárodní setkání vozů značky Aero. Určeno je především pro příznivce a přátele automobilů Aero, a to s vozy do roku výroby 1948. Letošní už XII. ročník bude podle organizátora ve znamení mnoha Aero – výročí, takže se účastníci i návštěvníci mají na co těšit.

Jízda Jiřího Kristiána Lobkowicze

V zámeckém parku Křimice se v sobotu koná výstava, sraz a jízda historických vozidel. Příjez účastníků do parku je plánován v sobotu ráno, v 10.00 hod. je start jízdy všech aut a od 15.30 do 17.00 hod. budou všechna auta v parku vystavena. Vstup pro návštěvníky je zdarma.

PragoVespa 2019

Pro zájemce o motorky...tedy pardon...o skútry, by tu byla jedna mezinárodní akce, spočívající v každoročním srazu majitelů italských skútrů Vespa. Sraz s doprovodným programem začne už v pátek v areálu pražského kempu Džbán a vyvrcholí v sobotu v 10:00, kdy se průvod přibližně 300 jezdců na Vespách vydá na spanilou jízdu Prahou.

Foto: PragoVespa

Spanilá jízda účastníků loňského ročníku PragoVespa

Setkání a orientační závod historických vozidel Potštejn IV.

O víkendu se koná již 4. ročník s úsměvem pojaté akce s názvem Setkání a orientační závod historických vozidel, Potštejn. Jak už sám název napovídá, hlavním bodem programu bude soutěžní orientační jízda, která vede Podorlickem a Orlickými horami, kdy úkolem účastníků je najít a projet dané orientační body a sbírat soutěžní indicie. Následně budou všechna auta vystavena a chybět nebude ani koncert rockových kapel. Vstup pro návštěvníky je zdarma.

Veterán rallye 2019

V sobotu se na Palackého náměstí v Němčicích nad Hanou koná Veteran Rallye. Hned ráno mezi 8 a 10 hodinou proběhne divácká soutěž a hlasování o nejelegantnější auto akce. Následně odstartuje samotný orientační závod a v poledne se z něj účastníci začnou vracet zpět na náměstí. Odpoledne bude ve znamení výstavy všech aut, soutěží a přehlídek. Vstupné pro diváky je zdarma.

MDA Ride

A ještě jednou Praha, tentokrát Václavské náměstí. Zde se v sobotu uskuteční velké setkání motocyklů všech značek, velikostí i kubatur. Vstup je zdarma. Chybět nebude řada známých osobností, výstava veteránů a historických aut i motorek, koncerty a zábavný program pro celou rodinu. Akce začíná kolem deváté hodiny ranní a končí až večer koncertem kapely Eddie Stoilow. Součástí akce je veřejná sbírka, jejíž výtěžek poputuje na pomoc lidem se svalovou dystrofií.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám