Hlavní obsah

Tipy na víkend: Výstava aut z ČSR, Lego a testy škodovek

Foto: Škoda Auto

Už tento víkend se můžete těšit například na den otevřených dveří v Cabrio Gallery v Dobřenicích, která vystavuje československé automobily

Vánoce máme úspěšně za sebou a už vyhlížíme příchod Nového roku. Než oblohu zaplní zábavní pyrotechnika nebo grafické vizualizace, pojďme se podívat, co všechno může motorista zažít v předsilvestrovský víkend. Dnes vás zveme na výstavu československých vozů, stavebnice LEGO, sraz milovníků aut a uzenin nebo na destrukční derby i testování škodovek.

Článek

Vyrobeno v ČSR

Cabrio Gallery v Dobřenicích zve v sobotu 28. prosince od 9.00 do 16.00 hodin na den otevřených dveří, kde si budete moci prohlédnout automobilové skvosty vyrobené v tehdejším Československu. Vstupné je dobrovolné a pozor, první a poslední návštěvník muzea ve věku do 16 let dostane věcný dar od týmu formule 1 Mercedes-AMG Petronas.

Foto: Škoda Auto

Na auta vyrobená v ČSR se budete moci podívat v sobotu 28. prosince od 9.00 do 16.00 hodin

Auta a uzeniny

Provozovatel areálu AdventureLand (Vrchbělá) pořádá v neděli 29. prosince od 9.00 hodin akci nazvanou Poslední letošní buřtíkování. Jde vlastně o sraz spojený s opékáním uzenin a jízdami na okruhu nebo v terénu. Na místě bude k dispozici káva, přičemž vstupné je dobrovolné. Podle slov organizátora postačí klidně trocha cukroví. Plánovaný konec je po setmění.

Foto: Jeep ČR

V Adventurelandu bude v neděli živo. Těšit se můžete na párky, běžná auta i off-roady

Testování škodovek

Spolek Benecko – Vzdušné lázně v Krkonoších pořádá od neděle 29. prosince od 11.00 hodin do pondělí 30. prosince do 19.00 hodin akci nazvanou Silvestrovská Snow Party 2019. Jde o tradiční událost u horní stanice lanovky Kejnos, kde se představí kapely, sněhový bar s drinky, o děti se postará dětský animátor nebo je zabaví soutěže, ovšem dospělí si přijdou na své hlavně při testování automobilů značky Škoda Auto a Seat.

Foto: Škoda Auto

Chcete si zkusit nové vozy Škoda? Pak vyrazte do Krkonoš

Destrukce v Polsku

Jelení Hora je město v Polsku, které leží nedaleko Harrachova. Už v neděli 29. prosince se na místě bude konat pravé demoliční derby, při kterém nebude o zábavu a adrenalin nouze. Amatérský sportovní tým Jelenie Wraki událost nazval Wreck Race 2019 a jak je asi patrné, na místě půjde hlavně o destrukci. Derby bude zahájeno v 8.00 hodin a minimálně šest týmů se bude prát o celkové prvenství až do setmění, proto také organizátor doporučuje mít na autech funkční osvětlení.

Foto: Marek Bernard

Jelení Hora v Polsku zažije pravou automobilovou destrukci

LEGO v Havířově

Až do 31. ledna roku 2020 se budete moci kochat největší soukromou sbírkou LEGO Technic v České republice, ale i dalšími exponáty z řad této stavebnice. To vše je k vidění ve výstavní síni Viléma Wünscheho v kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově.

Na své přijdou také děti, protože je pro ně připravena speciální herna a na pokladně je možný nákup produktů za zvýhodněné ceny. LEGO Technic zahrnuje také interaktivní automobily – aktuálně si můžete pořídit například Land Rover Defender nebo třeba Bugatti Chiron.

Foto: Lego

Až do konce ledna se můžete zastavit v Havířově na výstavě Lega

Máte pro nás tip na víkend, který byste chtěli uveřejnit? Napište nám na e-mail redakce@garaz.cz a my se postaráme o případnou medializaci. Děkujeme!

Reklama

Načítám