Hlavní obsah

Tipy na víkend: veterány, motocykly i klasické ameriky

Foto: Oldtimer Bohemia Rallye/Facebook

Oldtimer Bohemia Rallye

Hezké počasí na příštích několik týdnů opanovalo naše území, a tak by byla velká škoda si ho neužít ve společnosti skvěle znějících motorů, naleštěných karoserií a vůně dob dávno minulých. Přesně to, ale ještě i mnohem víc totiž nabízí nadcházející víkend, který bude nabitý zajímavými auto akcemi.

Článek

Na své si o víkendu přijdou asi skoro všichni. Chystá se velký sraz amerických aut, dvě zajímavé historické rallye, sraz a výlet britských klasik, ale i skútrů. Uznejte sami, že výběr je to opravdu velký. Ať už vyrazíte kamkoliv, doufáme, že si nadcházející víkend užijete.

Victorinox – Britská Rally Kokořín

V sobotu se koná Celodenní orientační rallye, spojená se srazem vozů britské výroby. Posádky během své cesty po Česku navštěvují historická místa, kde plní všetečné úkoly. Potkat je můžete na startu, který je dle pořadatelů ve Všenorech u Olympia Wellness.

BIG BMW Classic 2019

Tradiční a vskutku velkolepé setkání vozů značky BMW se koná po celý víkend na Sázavě ve Sport areálu Samopše. Jde o setkání pro všechna auta, které automobilka BMW řadí do katalogu Mobile Tradition, tedy cca do roku 95. Hlavní náplní srazu bude soutěž Show & Shine aneb soutěž krásy v kategoriích E36, E30, E21 spolu s 02, 5er, 6er, 7er, Mpower a Echte Classic. Chybět nebude ani soutěž o nejlepší zvuk výfuku, dále hod tematickým předmětem na dálku a na cíl i dovednostní disciplíny z prostředí pneuservisu.

1000 mil československých 2019

O víkendu se jede jedna z nejznámějších tradičních vyjížděk. Vede Z Prahy do Brna a Bratislavy a zase zpět. Letos organizátoři připravili již 50. ročník, kterého se mohou zúčastnit automobily do modelového roku 1939. Start proběhne už ve čtvrtek (13. června) brzy ráno v Opletalově ulici u budovy AČR.

Oldtimer Bohemia Rally 2019

Další velmi zajímavá a dobře známá vyjížďka Oldtimer Bohemia Rally 2019 proběhne od 13. do 15. června a povede na trase dlouhé přibližně 420 km, která je rozdělena do 3 dnů. První etapa, jež se pojede 13. června, je situována do města Mladá Boleslav a jeho okolí, kam posádky dorazí v pozdních odpoledních hodinách. Pravidla rally a trať jsou v souladu sportovními řády FIA a starty i cíle jednotlivých etap najdete v Mladé Boleslavi.

XXII. mezinárodní sraz historických skútrů

Už od čtvrtka proběhne XXII. mezinárodní sraz historických skútrů československé výroby Čezeta, Tatran a Manet. Účastníci se pokusí o vytvoření nového rekordu v počtu těchto skútrů na jednom místě, a to s komisařem z agentury Dobrý den. Sraz se koná v autokempu Zvůle u Kunžaku.

10. lucky cruisers weekend

Taktéž již od čtvrtka, tedy od 13. června, se v autokempu Merkur v Pasohlávkách na jižní Moravě koná velké setkání amerických aut. Že jde o opravdu velkolepou akci dokazuje i to, že na loňské setkání dorazilo 914 aut! Program je nabitý a nebudou chybět kapely, autokino, soutěž o nejlepší a nejhezčí auta a mnoho dalšího. Na srazu jsou samozřejmě vítáni jezdci na US motocyklech Harley-Davidson, Buell, Indian, Victory, Boss Hoss nebo Cleveland. Akce je určena majitelům i příznivcům amerických vozů všech ročníků a kategorií.

All Indians Weekend 2019

Od pátku do neděle se v Edenu Jinolice u Jičína koná tradiční setkání pro motocykly Indian do roku výroby 1954. Jde o slavnost pro všechny majitele a příznivce z Čech, Moravy, Slezska a širokého okolí.

Kladenská veterán Rallye

V sobotu 15. 6. 2019 proběhne na náměstí Starosty Pavla v Kladně nejprve sraz a následně start tradiční veterán Rallye. Na náměstí budou auta vystavena od 9.00 do 11.00 hod., takže budete mít možnost si všechny důkladně prohlédnout, poslechnout si příjemnou hudbu a následně povzbudit závodníky při startu.

Jízda Slunovratu 2019

V sobotu proběhne 7. ročník jízdy historických automobilů a motocyklů pravidelnosti do vrchu na trase Praha Zbraslav - Dolní Břežany s výstavou vozidel na břežanském náměstí. Tentokrát bude akce rozšířená o Britský den, který pořádá Britské velvyslanectví v Praze ve spolupráci s Morgan Prague a OÚ Dolní Břežany.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám