Hlavní obsah

Tipy na víkend: Veteráni, oblaka nad Sosnovou a slet mazdařů

Foto: Jakub Misík

Na Vysočině mají sraz milovníci aut japonské značky Mazda. Dorazíte taky?

Nadcházející volné dny budou ve znamení veteránů, tanků, pálení pneumatik a srazu milovníků značky Mazda. Máme pro vás několik tipů, kam tento víkend (20. – 21. 7. 2019) vyrazit za automobilovou zábavou.

Článek

Veterány u Chrudimi

Máte rádi stará a krásně udržovaná auta? Historická vozítka mají už počtvrté sraz ve Svratouchu  v okrese Chrudim v Pardubickém kraji. Akce začíná v devět hodin ráno a registrační poplatek stojí stovku. Za svoje peníze však dostanete ještě vstupenku do místního muzea motorek.

Mazdasraz Vysočina

V sobotu a neděli se v autokempu Poušov sjedou příznivci značky Mazda. Akce zahrnuje spanilé jízdy, jízdy zručnosti a další doprovodný program i pro nejmenší. Po celou dobu události bude probíhat soutěž o nejhezčí vůz srazu. Podle organizátorů se mohou účastníci těšit na sobotní večerní překvapení a rozmanité vozy z produkce japonské automobilky Mazda.

Foto: Jakub Misík

Mazdaři se sjedou na Vysočinu – k vidění budou rozmanité modely a připraveny jsou i soutěže

Drifteři v Sosnové

O víkendu se budou nad autodromem v České Lípě vznášet mračna – nevíme, jestli bude pršet, ale pneumatiky tady budou hořet po tunách. Dostaveníčko v Sosnové totiž mají milovníci jízdy bokem, takže bude na co koukat. Jede se o poháry a nejdražší vstupné vás vyjde na 300 korun.

Foto: Ondřej Svoboda

Autodrom Sosnová přivítá milovníky jízdy bokem a spálených pneumatik

Výstava veteránů

Veterán spolek Sopotnice pořádá tuhle sobotu výstavu veteránů, staré zemědělské techniky a socialistických vozidel. K vidění budou i motocykly, stabilní motory a nepřijdete ani o prohlídku malé vodní elektrárny. K poslechu zahraje dixielandová kapela a na místě vystoupí také taneční skupina. Akce se koná v Sopotnici – areál Munkovy továrny. Vstupné je 45 korun.

Foto: Ondřej Čapka

Veterány jsou populární neustále – téměř každý letní víkend je můžete vidět na nějakém srazu nebo setkání

Tankobraní u Liberce

Chcete se projet opravdovým tankem? Pokud máte volných 300 korun na jízdu a 100 korun na vstupné, zastavte se v muzeu obrněné techniky ve Smržovce. Akce má charitativní záměr na podporu libereckého hospicu svaté Zdislavy. Kromě muzejní prohlídky se můžete ještě pokochat pohledem na vystavené kulomety nebo rádiem ovládané modely tanků.

Foto: KVH Moravský Žižkov

Chcete se projet tankem? Dorazte do Smržovky!

Máte pro nás tip na zajímavou akci nebo chcete zpropagovat tu vaši? Chystáte se na automobilový sraz, tuning párty nebo jinou přehlídku? Napište nám e-mail na redakce@garaz.cz a my tip rádi uveřejníme. Děkujeme!

Reklama

Načítám