Hlavní obsah

Tipy na víkend: škodovky, veterány, motorky a vojenský den

Foto: Škoda Auto

Máte rádi veterány? Tento víkend můžete vidět hromadu starých škodovek nebo závodící historiky

Poslední zářijový víkend (28. 9. 2019 – 29. 9. 2019) zbystřete, protože některé zajímavé akce začínají už v pátek 27. 9. 2019. A co že k nám první podzimní mrazíky přinesou? Můžete se těšit na sraz škodovek, veteránů nebo největší festival motocyklů u nás. Nabídneme také pozvánku do muzea za výhodnou cenu a dětský den s armádou.

Článek

Stovka slaví padesátiny

Spolek s příznačným názvem Hundertgang pořádá setkání nadšenců a majitelů vozů Škoda 1000, 100, 110R a 120 – to vše v rámci oslav 50. narozenin legendární Škody 100. Akce začíná už v pátek 27. září v Autokempu Golf v Poděbradech. První den je pro účastníky připravena večerní prohlídka hydroelektrárny a povídání s fotografem Vladimírem Cettlem o škodovkách, které jezdí na Kubě.

Foto: Hundertgang

Grafický pouták skupiny Hundertgang na sraz škodovek

V sobotu 28. září začíná program výstavou vozů od 9.00 hodin na poděbradské kolonádě. Ve 12.00 hodin se uskuteční spanilá jízda do muzea veteránů, poté bude následovat orientační závod a od 20.00 hodin je na programu přednáška Lucie Kempné o škodovkách ve světě. Na neděli je připraven sprint na 400 metrů a jízda zručnosti. Sraz oficiálně skončí ve 13.00 hodin.

Festival jedné stopy

Pokud milujete motocykly, neměli byste si nechat ujít největší moto festival v České republice. Akce zvaná Rock’N’Ride se uskuteční 27. a 28. září v areálu Kavčák u Benešova. Pátý ročník svým termínem pomyslně uzavře festivalovou i motocyklovou sezónu, minimálně z hlediska akcí konaných pod otevřeným nebem. Diváci a milovníci silných strojů, zábavy, adrenalinu a hudby se během dvou dní mohou těšit na FMX show, Country Cross Memoriál Jaroslava Kuklíka nebo ACI SuperEnduro.

Foto: Rock’N’Ride

Na místě bude létat prach vzduchem a benzin poteče proudem

K tomu všemu akce nabídne hudební doprovod – sobotní koncert i závěrečnou afterparty ve velkém stanu, který pojme přes 2 500 lidí. Organizátoři zajistili také parkoviště pro více jak 1 500 motocyklů, automobilů nebo karavanů a areál nabízí i možnost kempování až 500 návštěvníkům. Vstupenky stojí v předprodeji 250 Kč, na místě pak zaplatíte 300 Kč, ovšem děti s výškou do 140 centimetrů budou mít vstupné zdarma.

Foto: Rock’N’Ride

Pokud milujete motocykly, vyrazte na akci Rock’N’Ride

Veterány v Brně

V sobotu 28. září se od 8.00 hodin do 16.00 hodin bude konat událost s názvem Brno-Soběšice 2019. Jde o závody pravidelnosti do vrchu a výstavu historických vozidel s tradicí už od roku 1924. Událost začíná v 9.30 hodin, a to registrací a přejímkou vozidel v areálu Centrum Kociánka v Brně. Od 9.00 hodin do 11.00 hodin se budou konat tréninkové jízdy a v 11.30 hodin slavnostně vyrazí první jezdec na ostrý start.

Foto: Škoda Auto

Milujete veterány? Tak si nenechte ujít závody do vrchu v Brně

V 15.10 hodin se ještě uskuteční památeční kolo za zesnulé kamarády a v 15.30 hodin dojde k předání cen a ukončení akce. Veterány čeká 3 000 metrů dlouhá trať s výškovým rozdílem necelých 160 metrů a s maximálně 10% stoupáním. Komunikace má nesourodý asfaltový povrch se závažnými výmoly a nerovnostmi. Po dobu akce je silnice pro ostatní účastníky silničního provozu samozřejmě uzavřena.

Foto: Škoda Auto

Jelikož jde o rallye pravidelnosti, rychlost nehraje při závodu primární roli

NarozeMINI

Tento víkend pořádá český MINI fan club v pořadí již 22. sraz majitelů a příznivců tohoto úžasného britského kapesního mazlíka, který rozdává radost všude, kam přijede. Centrem srazu bude hotel Medlov ve Fryšavě pod Žákovou horou (okres Žďár nad Sázavou), odkud posádky v sobotu 28. září vyrazí na navigační rallye, kterou doplní dovednostní soutěže a další doprovodný program.

Foto: Bimmerfest

MINI letos slaví 60. výročí, které můžete oslavit přímo na srazu s partou stejně nadšených lidí

Muzejní den

Dne 28. září je státní svátek – Den české státnosti. Při této příležitosti se budete moci podívat do Národního technického muzea za symbolických 50 korun. Expozice překvapí svým moderním pojetím. Uvnitř najdete kromě historických automobilů, letadel a další techniky také sbírky architektury, stavitelství a polygrafie. Těšit se můžete na stálé výstavy z oblasti chemie, měření času, hutnictví, kamerové techniky, televizního studia nebo kontaktních čoček. Muzeum má otevřeno od 9.00 hodin do 18.00 hodin. Za zvýhodněnou cenu se dostanete nejen do hlavní budovy Národního technického muzea v Praze, ale můžete navštívit také Centrum stavitelského dědictví Plasy nebo Železniční depozitář v Chomutově.

Foto: Národní technické muzeum

Národní technické muzeum v Praze nabídne v sobotu vstupné jen za 50 Kč

Armáda dětem

Už po osmé se 28. září od 9.30 hodin bude konat dětský den ve Vojenském technickém muzeu Lešany. Areál otevře své brány kolem desáté hodiny dopolední a na děti budou čekat první úkoly, soutěže a otázky s vojenskou tématikou. Na celkem devíti stanovištích budou naši nejmenší sbírat body a ty posléze měnit za hodnotné ceny. Na jízdu jsou připraveny zajímavé stroje, například obrněné transportéry, bojová vozidla pěchoty nebo severoamerické Humvee.

Foto: Vojenské technické muzeum Lešany

Na místě bude k vidění současná moderní technika

Vedle soutěží se můžete těšit na statické i dynamické ukázky moderní vojenské techniky nebo výcvik služebních psů. Pokud bude dobré počasí, jsou v plánu i přelety armádní letecké techniky. Akce, která je zdarma, se mohou zúčastnit děti od předškolního věku až do věku 17 let. Konec soutěží je plánován na 14.30 hodin, poté se uskuteční jízdy. Organizátor apeluje na vhodné oblečení vzhledem k počasí a sportovnímu charakteru akce.

Foto: Vojenské technické muzeum Lešany

Vojenské technické muzeum Lešany se těší na vaše nejmenší

Máte pro nás tip na víkend, který byste chtěli uveřejnit? Napište nám na e-mail redakce@garaz.cz a my se mu budeme věnovat. Děkujeme!

Reklama

Načítám