Hlavní obsah

Tipy na víkend: roztřískaná auta, městská rallye a Jeep sraz

Foto: Marek Bernard

Tento víkend bude ve znamení automobilové destrukce, srazu jeepů, závodů v Praze, slalomu ve Vyškově a nakupování na bleších trzích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce už pomalu klepou na dveře a obchodní domy začínají zaplňovat davy nakupujících, parkoviště jsou plná a nervozita na pochodu. Jak z toho ven? Máme pro vás několik víkendových automobilových tipů na útěk od všedních dnů a mikulášů. Na své si přijdou především fanoušci destrukce, rallye, veteše a severoamerických aut.

Článek

Demoliční derby

Abyste se trochu uklidnili, navrhujeme ukázku pravého demoličního derby. Akce Fakar Demolition Race vol. 5 – Mikulášské Derby začne už v sobotu 7. prosince od 7.00 hodin (začínají technické přejímky) a skončí v cca 17.30 hodin. Celá tahle zábava se odehraje na tankodromu v Přelouči. Jde už o pátou událost, takže to mají pořadatelé zmáknuté, a proto se budete moci těšit na Rodeocross, destrukční derby nebo vyřazovací souboj zvaný Last Man Standing.

Foto: Marek Bernard

Nesnášíte svoje auto? Máme pro vás tip, jak se ho zbavit a ještě si užít spoustu legrace

Trať by měla být mokrá, rozbahněná, takže o velkou legraci, nárazy i destrukce nebude nouze. Omrzelo vás vaše auto? Už delší dobu vás štve a chcete ho zničit? Není problém ho vzít na jeho poslední cestu – stačí se jen zaregistrovat na facebookové stránce události (RG Rodeocross & Demolition Race). Vstupné je 100 korun na osobu, děti do 15 let, ZTP a důchodci mají vstup zdarma.

Sraz jeepů

Club Jeep Czech Republic pořádá už v sobotu 7. prosince každoroční setkání příznivců a majitelů severoamerických automobilů. Osmý ročník nazvaný Zimní Pelechov 2019 začne už v 9.30 hodin na parkovišti u obchodního domu OBI v Praze (Štěrboholy), přičemž předpokládaný výjezd na spanilou jízdu je v 10.00 hodin. Vítáni jsou všichni majitelé vozů značky Jeep, ale i dalších aut severoamerické domácí produkce. Organizátoři budou na místě pořizovat fotografie a doporučují všem účastníkům, aby si vzali teplé oblečení.

Foto: Jeep

Dostaveníčko jeepů se koná v sobotu 7. prosince v Praze

Pražská rallye

Pokud máte náladu na trochu závodění, doporučujeme adrenalinovou akci 25. TipCars Pražský Rallysprint. V sobotu 7. prosince se pojede jubilejní pětadvacátý ročník, a protože jde o významné výročí, je pro vás připraveno malé překvapení.

Příznivci klasických rychlostních zkoušek budou jásat – po mnoha letech se rychlé speciály vrátí do karlického údolí a také k radotínské cementárně, kde pražský podnik v 90. letech začínal a kde si tehdy začal získávat svou proslulost. Událost odstartuje zhruba v 7.15 hodin ráno v okolí pražského strahovského stadionu a za vstup zaplatí dospělí 250 korun, zatímco děti do 15 let i zdravotně postižené osoby se do areálu dostanou zdarma.

Foto: Ondřej Svoboda

Na akci Pražský Rallysprint uvidíte také automobily značky Subaru

Slalom pro všechny

Jestli vám už leze krkem trio čert, Mikuláš a anděl – přijeďte si zazávodit do Vyškova na letiště. V sobotu 7. prosince se tu od 8.00 do 15.00 hodin koná amatérský autoslalom, který je určený úplně pro každého. S sebou musíte mít jen auto s bezpečnostními pásy, přilbu, přihlásit se předem na facebooku pořadatele (Autoslalom – Vyškov) a zaplatit startovné ve výši 800 korun, respektive 1 000 korun při registraci na místě. Akce je organizovaná a kola budou měřená.

Foto: Ondřej Svoboda

Chcete si zkusit amatérský autoslalom? Vezměte své auto a dorazte do Vyškova na letiště

Nákupní šílenství

Pokud vás nakupování přece jen neomrzelo, zveme na dvě automobilové burzy. První se koná v sobotu 7. prosince od 7.00 hodin v blízkosti obce Nupaky u Prahy. Na místě koupíte potřeby a díly pro auta, motorky nebo veterány. Dále sem vetešníci dovezou starožitnosti, nářadí, sběratelské předměty nebo různé harampádí z půdy. Akce se koná pod otevřeným nebem na louce s rozlohou 20 tisíc metrů čtverečních. Obdobné zboží koupíte v neděli 8. prosince na ploše 25 tisíc metrů čtverečních po pravé straně silnice směrem na obec Mělice (Přelouč), mezi železničním viaduktem a mostem přes Labe.

Foto: Michal Sakař

Auto-moto burzy nabídnou kromě praktických součástek také různou veteš

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Máte něco nového ve svém muzeu či galerii a chcete to ukázat světu? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz a my se už postaráme o případnou medializaci.

Reklama

Načítám