Hlavní obsah

Tipy na víkend: přednáška, výstava, rallye a blešáky

Foto: Ondřej Vlk

Dá se na motorce projet Sibiř? Zajímá vás, co se děje s lidským tělem při autonehodě? Máme pro vás další várku několika zajímavých tipů na víkend

Už jen několik málo dní zbývá do Vánoc a situace venku tomu odpovídá – lidé jsou nervózní, doprava houstne, všichni někam spěchají. Víkendy by měly být oázou klidu, nicméně v prosincovém shonu se mění ve stresující období. Máme pro vás několik tipů, jak na chvíli všeobjímající hektiku vypustit a věnovat se automobilovým radovánkám. Neláká vás zajímavá přednáška, netradiční výstava, rallye nebo bleší trhy?

Článek

Jednostopý cestovatel

Ondřej Vlk pořádá v sobotu 14. prosince od 17.30 hodin přednášku nazvanou S vesmírem za zády v hudebním klubu RO-KO (Sušice, Plzeňský kraj), kde vám povypráví o své bláznivé cestě na motorce. Dobrodruh strávil čtyři měsíce mimo domov a poznal Sibiř i střední Asii. Co vše může jeden člověk zažít za 132 dní a 23 tisíc kilometrů? Ondřej Vlk hovoří o velkém štěstí a neuvěřitelné pohostinnosti místních obyvatel. Vstupné je dobrovolné, tedy jeho výši plně určujete vy.

Foto: Ondřej Vlk

Akce pojmenovaná S vesmírem za zády je přednáškou cestovatele Ondřeje Vlka o dobrodružství na Sibiři a v Asii

Předvánoční rallye

Spolek Amater Rallye pořádá v neděli 15. prosince 2. Podnik Amater Rallye Cup XII 2019/20 na závodním okruhu v areálu Adventure Land Bělá. Na závodníky čeká trať, která se z 98 procent skládá z asfaltu a ze dvou procent ze šotoliny. Celková délka rallye je 30 kilometrů, přičemž každá rychlostní zkouška bude mít tři až pět kilometrů.

Foto: Ondřej Svoboda

Jedna z posledních rallye letošního roku se koná už v neděli v areálu Adventure Land blízko Bělé pod Bezdězem

Start závodu je plánovaný na 9.30 a konec v cca 15.30 hodin. Výsledky pak chce organizátor vyhlásit okolo 16.30 hodin.

Blešáky

V neděli 15. prosince se od 7.00 hodin ráno koná poslední letošní auto-moto burza ve Strakonicích. Místo, kde akce proběhne, leží zhruba 800 metrů za strakonickým hradem směr Drachkov. Pokud sháníte náhradní díly na auto-moto veterány, zemědělskou techniku nebo poptáváte starožitnosti, vojenské předměty, literaturu či pohlednice, je tento bleší trh to pravé pro vás. Na zpevněné ploše čítající skoro 10 tisíc metrů čtverečních bude také občerstvení i toalety.

Foto: Jan Majurník

Auto-moto burza je vždy místem koupi všeho možného i nemožného

Obdobný bleší trh se koná ve stejný den od 6.00 do 12.00 hodin na plochodrážním stadionu na konci Svitav směrem na Poličku.

Netradiční výstava

Až do 29. února roku 2019 můžete v Dolních Vítkovicích v Ostravě navštívit neobvyklou expozici zvanou CRASH!!!, která ukazuje, co se děje lidem při dopravních nehodách. Součástí výstavy je i vrak automobilu nebo ukázka anesteziologicko-resuscitačního oddělení.

Akce se hravou formou věnuje tématu bezpečnosti na silnicích i chodnících a zaujme dětské i dospělé návštěvníky. Na místě jsou připraveny různé simulace pro pěší, cyklisty, motorkáře a řidiče automobilů. Můžete se těšit také na vyobrazení dopravních situací nebo samotných nehod. CRASH!!! najdete ve Velkém světě techniky na ploše 1 000 metrů čtverečních. Dospělý člověk zaplatí za vstup 90 korun, snížené vstupné je 70 korun a rodinné vstupné vyjde na 250 korun.

Foto: Svět techniky Ostrava

Expozice CRASH!!! řeší téma bezpečnosti na silnicích i chodnících a je určena pro malé i velké

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Máte něco nového ve svém muzeu či galerii a chcete to ukázat světu? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz a my se už postaráme o případnou medializaci.

Reklama

Načítám