Hlavní obsah

Tipy na víkend: Porsche, rallye historiků, destrukce a tahač

Foto: John Wycherley

Liberecký areál Vesec zaplaví o víkendu auta značky Porsche

Poslední prázdninový víkend (31. 8. 2019 – 1. 9. 2019) má být příjemně teplý, proto doporučujeme vyrazit na sraz příznivců značky Porsche, rallye historiků, na řádění tahačů v Mostě nebo se pokochat demoličním derby v Přelouči. Máme pro vás naše pravidelné víkendové tipy.

Článek

Klasici a moderna

Ferdinand Porsche Festival patří mezi největší akce, které sjednocují majitele sportovních aut značky Porsche. Paralelně se budete moci zúčastnit také setkání historických, ale i současných sportovních a závodních automobilů v rámci události nazvané Autosporting. Obě akce současně pořádá Porsche Classic Club ČR, a to v sobotu 31. srpna 2019 ve sportovním areálu Vesec v Liberci.

Foto: Porsche

Chcete vidět staré nebo nové vozy značky Porsche? Pak si o víkendu vyjeďte do Liberce

Příjezd účastníků i diváků je plánovaný na desátou hodinu dopoledne. Do 15.00 hod. se budete moci kochat vystavenými kousky a shlédnout jízdu zručnosti. od 16.00 hod. bude setkání pokračovat v areálu Technického muzea Liberec a v 18.00 hod. akce oficiálně skončí. Pokud přijedete do areálu Vesec autem, zaplatíte za parkovné stovku, pokud na motocyklu, bude vás to stát o polovinu méně. Pěší mají vstup zdarma.

Rallye historiků

V sobotu 31. srpna 2019 se bude v Přelouči konat už 12. ročník Rallye Železné Hory pro historická vozidla. Jako diváky by vás měla zajímat devátá hodina ranní, kdy začne výstava vozidel na startovní ploše. V 11.00 hod. pak odstartuje samotný závod. Poslední účastník by měl dokončit svou trasu před 16.00 hod. a do půl šesté by měly být známy výsledky.

Foto: Auto-Moto veteráni Přelouč

Klub Auto-Moto veteráni Přelouč pořádá už 12. ročník rallye pro historiky

V rámci soutěží dojde také k vyhodnocení nejlepších v extra kategoriích: nejstarší řidič, nejmladší řidič, smolař dne, nejvzdálenější účastník, dobové oblečení, ženské posádky a nejstarší auto a motorka. Akci organizuje sdružení Auto Moto Veteráni Přelouč.

Foto: Auto-Moto veteráni Přelouč

Máte rádi závodící veterány? Tak hurá na sraz!

Skřípající plechy

Foto: Marek Bernard

Nemáte rádi svoje auto? O víkendu ho můžete vzít ještě na poslední jízdu

O víkendu (31. 8. 2019 – 1. 9. 2019) budou zase skřípat plechy a auta odcházet do křemíkového nebe. Na programu je totiž už třetí Fakar Demolition Race, který se uskuteční na tankodromu v Přelouči. V sobotu se můžete těšit na dynamický Rodeocross a v neděli vypukne to pravé demoliční derby.

Foto: Marek Bernard

Destrukce a ohnuté plechy budou hlavním tématem víkendu na tankodromu v Přelouči

Pokud vlastníte auto, které už nemáte rádi, můžete si s ním užít (po patřičných úpravách) poslední minuty legrace a pak ho nechat na místě ekologicky zlikvidovat. V rámci programu bude pro diváky zajištěn dětský koutek, občerstvení a ukázky hašení požáru automobilu. Milovníky off-roadu potěší zase jízda dakarské buginy. Denní vstupné je za 150 Kč, víkendové za 200 Kč. Děti do 15 let, důchodci a držitelé průkazu ZTP mají vstup zdarma.

Splašené tahače

Milovníci nákladních aut a tahačů, zbystřete! Už tento víkend se na Mosteckém autodromu koná 27. ročník prestižního závodu Czech Truck Prix 2019. Tréninky a kvalifikační závody na doprovodné série začínají už v pátek, nicméně ostré jízdy očekávejte v sobotu a neděli. Kromě tahačů uvidíte jezdit ještě auta značek Audi, Renault, Kia a Škoda Auto.

Foto: Autodrom Most

Kamiony a tahače nejsou jen na rozvoz zboží, umí také závodit

Mezi hlavní body doprovodného programu patří páteční spanilá jízda tahačů ulicemi Mostu, přehlídka aut, autogramiáda, taxi jízdy v upravených speciálech a atrakce pro děti. Jednodenní vstupné (sobota nebo neděle) činí pro dospělého 490 Kč a děti do výšky 130 centimetrů se do areálu dostanou zdarma.

Foto: Autodrom Most

Závodní tahače to rozpálí o víkendu v Mostě

Pokud máte raději menší akce, kamiony, motorky a dobrovolné vstupné, pak si nenechte ujít událost Truck And Motorcycle 2019, která se koná o víkendu v rekreačním zařízení Radost (Horní Jelení).

Máte pro nás tip na víkend, který byste chtěli uveřejnit? Napište nám na e-mail redakce@garaz.cz a my ho rádi zveřejníme. Děkujeme!

Reklama

Načítám