Hlavní obsah

Tipy na víkend: Oslavy Citroënu a srazy veteránů i drifterů

Foto: Citroën

U Citroënu mají pořádný důvod k radosti. Značka slaví totiž jubiljení 100. výročí

První zářijový víkend (7. – 8. září 2019) bude ve znamení mohutných oslav u Citroënu, protože francouzská značka slaví 100. výročí. Kopřivnický polygon zase přivítá milovníky spálených pneumatik, ostravský dopravní podnik otevře své dveře a veterány se sjedou do Veselí nad Lužnicí.

Článek

Francouzské jubileum

Francouzská značka Citroën slaví letos 100. výročí, proto připravila velkolepou oslavu na tuto sobotu 7. září. Na letišti v pražských Letňanech zakotví unikátní veterány, uvidíte četníky ze Saint Tropez nebo Fantomase, budete se moci projít po francouzském bulváru a otestovat nové vozy značky Citroën.

Doprovodný program zahrnuje modelové autodráhy, simulátory, dětský koutek nebo odpočinkové zóny. Venku můžete využít šlapacích autíček a projet se na dopravním hřišti pod dozorem četníka. Pro malé objevitele jsou připraveny také skákací hrady a dospělí se mohou vymódit v Citroën butiku. Po celou dobu akce budou k dispozici francouzské delikatesy a nápoje.

Foto: Citroën

Citroën připravuje na sobotu velkou akci s programem pro celou rodinu

Na místo dorazí i slavné osobnosti – např. Marek Eben nebo Dalibor Gondík. Vstupné je zdarma, ale nezapomeňte se zaregistrovat na webových stránkách oslavy. Paralelně s touto akcí bude probíhat také událost nazvaná „Den letiště Letňany“, kde budete moci obdivovat současné i historické letouny nebo zažít pravou leteckou show.

Tuning v Pardubicích

Sobotní (7. 9. 2019) večer bude v Pardubicích patřit milovníkům tuningu, protože se tu od 19.00 hodin koná setkání zvané Midnightrun. Pokud vyjde počasí, slibují organizátoři akce ukázku pouličního driftování. Na místě je nežádoucí nedovolené pálení pneumatik nebo nepatřičné chování – v případě porušení zákazů mohou být provinilci z akce vyloučeni. Na místě uvidíte automobily všeho druhu, a to od skutečných vraků po nablýskané leštěnky. Konec akce je plánovaný na 23.00 hodin.

Foto: Michal Jirák

Chcete potkat pořádné káry i naprosté vraky? Pak by vám neměl uniknout večerní autosraz v Pardubicích

Pálení pneumatik

Polygon Tatra v Kopřivnici se v sobotu 7. září promění v jedno velké spáleniště pneumatik, protože se zde uskuteční Tuning Drift Show. Brány areálu se otevřou už v 7.00 hodin ráno, za vstupné zaplatíte 250 Kč, přičemž děti do věku 10 let mají účast zdarma. Na co se můžete ještě těšit? Kromě řízených smyků  nabídnou organizátoři rallye závody a tuningovou show. V rámci doprovodného programu bude pro účastníky připravena herní zóna a další atrakce spojené s drifty. A pozor – možná přijede i Monster Truck. Ukončení akce je plánované na 16.00 hodin.

Foto: Jakub Misík

A co jízda bokem? Kopřivnický polygon zapálí nadšenci do driftu

Ostrava a doprava

První víkendový den (7. 9. 2019) pořádá Dopravní podnik Ostrava akci zvanou Den ostravských dopraváků. Akce se bude konat od 9.00 do 16.00 hodin v areálu dílen Martinov. Letošní akcí slaví společnost také 125 let městské hromadné dopravy a 75 let ostravského dopravního podniku.

Foto: Dopravní podnik Ostrava

Dopravní podnik Ostrava otevře už tuto sobotu svoje dílny

Na místě budou atrakce pro děti a dospělé. Budete se moci např. bezplatně svézt vyhlídkovým autobusem, prohlédnout si techniku, projít nafukovacím bludištěm, občerstvit se anebo nechat své děti pobavit všudypřítomnými klauny. Na místě najdete i prezentaci hasičů, policie, nemocnice a dalších institucí. Na místo se dostanete také tramvajovou linkou číslo 4 nebo autobusem číslo 44, 51 nebo 58.

Foto: S. Kriegel

Na místo konání akce se dostanete také tramvají

A zase veterány

Akce s názvem Selské Baroko 2019 je vlastně srazem veteránů ve Veselí nad Lužnicí. Na místě se můžete těšit i na výstavu aut a orientační jízdy historických vozidel. Organizátoři zvou nejen širokou veřejnost, ale i majitele krásných starobylých automobilů. Na programu dne bude také sraz policejních, hasičských, záchranných a vojenských sborů.

Foto: Ondřej Svoboda

Milujete klasické veterány a historiky? Pak musíte vyrazit do Veselí nad Lužnicí

Jezdci se dočkají občerstvení, dárkových předmětů, diplomů a vítězové jednotlivých kategorií si odvezou poháry. Akce se koná v sobotu 7. září na Náměstí T. G. Masaryka, a to od 8.00 do 17.00 hodin. Vstupné je zdarma.

Reklama

Načítám