Hlavní obsah

Tipy na víkend: Nejen Frankfurt

Foto: Archiv Garáž.cz

Výstavy, srazy, akce pro fanoušky, závody. Venku je přeci jen trochu sychravo, takže se to chce vybavit už trošičku teplejším oblečením, pokud využijete našich tipů a vyrazíte na některou z pětice doporučovaných akcí.

Článek

IAA - Autosalon Frankfurt

My se sice z frankfurtského autosalonu právě vrátili, leč pro širokou veřejnost se tato autoshow otevírá až od soboty. Takže pár čerstvých zážitků - cesta z Prahy (kolem Nürnbergu a Würzburgu) zabere kolem pěti až šesti hodin, s časovou rezervou počítejte i při projíždění samotným Frankfurtem; výstaviště je vskutku rozlehlé a při uvolněném tempu zabere prohlídka všech výstavních ploch docela dost času, takže čím dříve se do areálu dostanete, tím lépe. Rozhodně nejrozsáhlejší expozicí se pyšní Mercedes (hala 2) následovaný BMW (hala 11), ostatní vystavující automobilky jsou rozmístěny do dalších čtyř hal a ve zbývajících třech (a na venkovních plochách) potkáte menší vystavovatele, stánky či exhibiční jízdy. Cena plného vstupného o víkendu činí 16€ (resp. 14€ při koupi předem online), v pracovní dny pak o 2€ méně. Výstava potrvá od soboty 16. do neděle 24. září, otevřeno je vždy od devíti hodin ráno do sedmi do večera. Reportáže z výstavy nejdete zde: FRANKFURT 2017

Foto: Archiv Garáž.cz

V zajetí Maserati

Když před vámi někdo vysloví slova jako "Praha", "Pankrác", "v zajetí", tak bych se nedivil, kdyby vaše myšlenky směřovaly k pankrácké věznici. Chyba lávky, protože tentokrát je myšlena výstava starších i soudobých vozů Maserati, jenž už pár dní probíhá v prostorách OC Arkády Pankrác. V sobotu od jedné hodiny odpolední bude tato akce ještě podpořena srazem Maserati u zmíněného nákupního centra a následně spanilou jízdou do centra Prahy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Drift Challenge - Sosnová

Třetí víkend po sobě vás navádíme do Sosnové, leč tentokrát to bude prvně na závody. A to rovnou na podnik českého driftovacího šampionátu, neboli akci přímo stvořenou pro tento kompaktní okruh. Díky úpravám asfaltu, rekonstrukci krajnic a obavám o svodidla podél startovní/cílové rovinky bude sice trať nepatrně odlišná oproti tomu na co byli závodníci i fanoušci zvyklí, leč pochybuji, že se to nějak výrazně projeví na kvalitě zážitku ze závodů. Snad bude znát méně hrubý asfalt, úzce související s větší výdrží gum. Vše začíná již pátečními tréninky, které pokračují v sobotu, kdy se stihnou i kvalifikace. Neděle tak bude věnována především tandemovým jízdám. Na vaše fandění se bude těšit kolem pětačtyřiceti závodníků.

Foto: Archiv Garáž.cz

Volkswagen Driving Day 2017

Ať už patříte k fanouškům wolfsburgské automobilky nebo zvažujete pořízení některého z modelů Volkswagenu, či si chcete třeba jen vyzkoušet aktuální modely z portfolia značky, tak o víkendu zamiřte na polygon u mosteckého autodrom. V rámci akce Volkswagen Driving Day si zde můžete (i s vlastním vozem) zkusit školu smyku, stejně jako offroadovou trať. Všechno začíná v devět hodin ráno registrací účastníků, končit se bude o půl páté. Přijet můžete jak v sobotu, tak neděli.

Foto: Archiv Garáž.cz

32. Rally sraz ŠKODA Běšiny

Závodní atmosféru spojenou s domácí značkou Škoda můžete nasát na tradičním podzimním rally srazu v Běšinách u Klatov. V sobotu dopoledne proběhnou soutěže o nejkrásnější či nejhlučnější auto, odpoledne pak čtveřice rychlostních zkoušek a k tomu paralelně i automobilový orientační závod pro další zájemce. Bude se toho dít opravdu hodně a tak pro podrobné informace mrkněte přímo na internetové stránky organizátora:  

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám