Hlavní obsah

Tipy na víkend: Krásná auta, ale i historické motocykly

Foto: Facebook/Újezdský karburátor

I tohle možná uvidíte na akci Újezdský karburátor 2019

Kdo by nemiloval vůni benzinu, koženého čalounění a krásu historických vozidel a motocyklů. Je to jako návrat do minulosti okořeněný chodem motoru. O víkendu si takových návratů budete moci vyzkoušet hned několik a jsme si jisti, že se vám budou líbit. Ať už preferujete motorky, vojenská auta nebo veterány, víkend nabídne vše.

Článek

Jawa 500 OHC – XI. sraz motocyklů této značky

Během celého víkendu se v Českém ráji koná již jedenáctý sraz takzvaných půllitrů. Chybět nebude vyjížďka účastníků akce, která startuje v sobotu dopoledne na náměstí v Rovensku pod Troskami. Organizátor rád přivítá jakékoliv, i třeba nekompletní, stroje Jawa a všechny jejich fanoušky, byť v roli návštěvníků.

24. berounský sraz vojenských vozidel Zdejcina 2019

Od pátku do neděle se na základně 3. plro Beroun-Zdejcina koná již tradiční sraz nejen historických vojenských vozidel. Chybět nebude ukázka veškeré techniky, terénní závod, brodění Berounky, promítání videí z uplynulých ročníků a jiných podobných setkání. A těšit se samozřejmě můžete i na dobré občerstvení.

Historická vozidla v E-motion 2. ročník

V neděli od 9.00 do 16.00 hod. proběhne v Ostravě v E-Motion parku akce pořádaná Tatra Clubem. Jde o setkání nadšenců historických vozidel s dobrovolným doprovodným programem, kdy registrace vozidla k vystavení vyjde na 100 Kč, návštěvníci mají vstup zdarma. Výstava krásných historických vozidel je samozřejmě vhodná pro děti, ale na své si přijdou asi hlavně tatínci.

XVII. Jízda Klatovskem

V sobotu 8. 6. se v Eurocampu Běšiny koná mezinárodní soutěž historických vozidel vyrobených do roku 1970. Kromě výstavy účastnických vozidel všechny čeká také vyjížďka podhůřím Šumavy v okolí Klatov. Pro návštěvníky je vstup zdarma.

Veteránské rojení

Od 8.00 hod. startuje v Lobči u Mšena Výstava historických vozidel spojená s odpolední orientační jízdou nádhernou krajinou Kokořínska v délce ca 80 kilometrů. Chybět nebudou i opravdu historická, tedy předválečná auta, občerstvení a živá hudba.

Retromobil Gala Kraków – Concours d' Elegance

Máme pro vás i jeden zahraniční tip, ale jen kousek od našich hranic. V Polsku, konkrétně v Krakově , se koná přehlídka automobilové elegance vozidel vyrobených do roku 1955. A rozhodně se bude na co dívat, návštěvníci dokonce budou moci hlasovat pro nejhezčí auta akce. Protože je tato akce pořádaná pod hlavičkou Unesco, budou jednotlivé exponáty vystaveny na několika historicky cenných místech. Část výstavy najdete na nádvoří hradu Wawel a část na hlavním náměstí v Krakově. Součástí akce je i prohlídka hradu a také prohlídka solných dolů Wieliczka. Podle dostupných informací je vstup pro návštěvníky zdarma.

Veteránský den na zámku Kvasiny

Auto Jawa klub ČR, Život na zámku a VCC Pardubice zvou v neděli 9. 6. majitele auto a moto veteránů i jejich příznivce na tradiční setkání na zámku Kvasiny. Letošní setkání připomene 85 let od zahájení výroby automobilů v Kvasinách a 115 let od narození zakladatele výrobního závodu ing. Františka Karla Janečka. Chybět nebude občerstvení, dobová hudba a příjemná atmosféra.

Újezdský karburátor 2019

V sobotu 8. června proběhne sraz historických vozidel spojený s jejich spanilou jízdou po okolí Újezdu u Uničova. Startovné pro každou posádku je 50 Kč, návštěvníci mají vstup zdarma.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám