Hlavní obsah

Tipy na víkend: Burzy, trhy, slalom i Kia show

Foto: Ondřej Svoboda

Tento víkend na vás čekají burzy, roadshow, trhy a slalom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend se můžete těšit na dny otevřených dveří v hasičské zbrojnici i ve fabrice na výrobu autorádií. Dále se můžete zúčastnit několika veletrhů, burzy nebo si vyzkoušet své řidičské dovednosti v amatérském slalomu.

Článek

Hasičské dny

V sobotu 19. října 2019 se od 15.00 do 20.00 hodin uskuteční akce nazvaná Den otevřených dveří nově zrekonstruované hasičské zbrojnice. Sbor dobrovolných hasičů Praha 11 (Chodov) srdečně zve na prohlídku nové hasičské zbrojnice, dále bude k vidění moderní technika a nové i historické vybavení. Pro malé i velké je připraven bohatý program, ukázky a několik překvapení, které zpříjemní celé odpoledne. Vstupné je zdarma.

Foto: Scania

Chodovští hasiči zvou na prohlídku techniky a doprovodný program

Nákupní horečka

Co se zúčastnit prodejní akce se čtyřicetiletou tradicí? Už v neděli 20. října se od 7.30 do 13.00 hodin můžete těšit na událost zvanou Auto-moto-trhy a výstavy Tuhaň. Kromě veteše, spotřebního zboží, farmářských produktů, autodílů a potřeb na zahradu si bude moci každý návštěvník užít i testovacích jízd s novými vozy značky Dacia. Trhy byly známé dříve pod názvem Burza Chuchelna, ovšem nyní se konají v obci Tuhaň. Podle organizátora lze na místě koupit téměř vše, co vás napadne. Vstupné je 20 Kč, pro prodejce 100 Kč.

Foto: Jan Majurník

V obci Tuhaň si v sobotu můžete vyzkoušet nové vozy značky Dacia

Slalom pro všechny

Chcete si zkusit pravý automobilový slalom? Dorazte v sobotu 19. října 2019 do 8.00 hodin na letiště u Zábědova. Organizátor slibuje plnohodnotnou technickou dráhu s pneumatikami a překážkami. Závodu se může zúčastnit jakýkoli vůz, který má platnou STK a registrační značku. Potřebná je také plnoletost, bezpečnostní pásy a ochranná přilba.

Foto: Ondřej Svoboda

Zvládnete náročný řidičský slalom? O víkendu si to budete moci vyzkoušet na letišti u Zábědova

Jelikož trať není veřejnou komunikací, je nutné dodržovat pokyny pořadatele. Slalom je spíše pro zábavu, proto na místě nebudou účastníci rozděleni do skupin. Pro ty nejlepší jsou však připraveny poháry. Na akci je potřeba se zaregistrovat dopředu na Facebooku organizátora (Amater Autoslalom 2019) a zaplatit startovné, které činí 500 Kč.

Hračky, hry, auta

Už od čtvrtka 17. 10. 2019 do neděle 20. 10. 2019 se v areálu PVA Expo Letňany uskuteční hned několik zajímavých veletrhů. Konkrétně jde o modelářský, videoherní, herní a kreativní. Dále se těšte na veletrh dětských potřeb, zdravého životního stylu a další. Na místě budou také vystaveny vozy severoamerické značky Ford nebo zánovní roční automobily. Základní vstupné vyjde na 180 Kč a za parkování osobního auta zaplatíte dalších 150 Kč. Pavilony mají otevřeno od 10.00 do 18.00 hodin, ovšem s výjimkou neděle, kdy se brány areálu zavřou už v 16.00 hodin.

Foto: Jan Majurník

Na výstavišti PVA Expo v Praze-Letňanech budou přítomny vozy od Fordu a zánovní auta různých značek

Návštěva továrny

Chcete se podívat do továrny, kde se vyrábí autorádia, nabíjecí jednotky pro elektromobily, displeje se zakřiveným povrchem, head-up displeje nebo bezdrátové nabíječky mobilních telefonů? Pak se vydejte dne 20. 10. 2019 (neděle) do Starých Čivic nedaleko Pardubic, kde se od 10.00 do 16.00 hodin koná v místní továrně den otevřených dveří.

Foto: Kenwood

Chcete vidět, jak vypadá pardubická fabrika na výrobu automobilových komponentů? Přijďte se podívat na den otevřených dveří

Pro účastníky je připravena prohlídka manufaktury, virtuální realita, simulátor a všechny přítomné bude bavit youtuber Honza Macák (MenT). Děti se zase mohou těšit na atrakce a soutěže o hodnotné ceny.

Kia a veterány

Jihokorejská automobilka Kia pořádá velkou roadshow po celé republice a tuto sobotu 19. 10. 2019 zakotví na brněnském výstavišti. Všichni účastníci si budou moci od 10.00 do 16.00 hodin prohlédnout většinu modelů značky a několik z nich si také vyzkoušet. Konkrétně budete moci usednout za volant modelu Proceed, SUV Sportage, nejprodávanějšího Ceedu, dále otestovat Ceed SW a malý crossover Kia Stonic. Pozor, jde o poslední letošní zastávku této roadshow!

Foto: Jakub Misík

Za volantem modelu Kia Sportage? V rámci roadshow značky si budete moci vyzkoušet i toto jihokorejské SUV

V rámci brněnského výstaviště se téhož dne koná ještě největší burza historických vozidel v České republice s názvem MotorTechna. Na místě budete moci koupit automobily, motocykly, součástky, náhradní díly, dokumentaci, literaturu a sběratelské předměty. Vstupné na burzu je 160 Kč, parkovné pak vyjde na 100 Kč.

Foto: Jakub Misík

V Brně budou k vidění auta značky Kia v rámci poslední letošní roadshow jihokorejské značky

Víte o zajímavé akci? Nenechte si to pro sebe! Náš e-mail redakce@garaz.cz je stále připraven přijímat a následně předávat vaše tipy ke zveřejnění. Děkujeme.

Reklama

Načítám