Hlavní obsah

Tipy na víkend: Japonské káry v Polsku, autokros a historici

Foto: Japfest

Milujete auta? Pak byste neměli chybět v Polsku. Tento víkend se tam totiž koná největší sraz příznivců japonských bouráků

Už víte, co budete dělat o víkendu od 27. července 2019? Co takhle sraz milovníků japonských aut kousek od našich hranic? Máte chuť na veterány? Za pár dní se sjedou historická auta i motorky. A jestli vám nevadí bláto, autokros v Poříčí to jistí. Přinášíme několik tipů, co dělat během nadcházejících volných dnů.

Článek

Nejlepší japonské káry v Polsku

Od pátku 26. července se na vojenské letiště v polské Lehnici začnou sjíždět ty nejlepší vozy japonské produkce. Největší automobilový festival ve střední Evropě Japfest je zaměřený na auta ze země vycházejícího slunce a nabídne i bohatý doprovodný program – jde o soutěže, hudbu, jídlo, japonskou kulturu, závody, drifty a mnoho dalšího.

Jelikož se akce koná asi 250 kilometrů od Prahy, stojí za to si udělat výlet. Vstupenky zakoupené on-line na celý víkend stojí 45 zlotých, což je v přepočtu 270 korun. Pokud nejste fanouškem internetového nakupování, máte možnost koupi lístku i na hlavní bráně – tam zaplatíte 50 zlotých, v přepočtu tři stovky.

Foto: Japfest

Na tomhle festivalu zaručeně potkáte pravou JDM (Japanese Domestic Market) káru. A ne – evropský Civic páté generace JDM vážně není

Veterán show Huť

To by to nebyl opravdový auto-moto víkend, kdyby nebylo veteránů, že? Sbor dobrovolných hasičů z Huti pořádá v sobotu 27. července sraz milovníků veteránů a historických vozidel. Pořadatel slibuje i doprovodný program – tajné jízdy, soutěže pro účastníky i diváky a kvalitní občerstvení. Máte k autu dobový kostým? Přijeďte v něm!

Foto: SDH Huť

SDH Huť pořádá sraz veteránů. Vítány jsou všechny historické vozy

Autokros v Poříčí nad Sázavou

Nadcházející víkend se na autokrosové trati v Poříčí nad Sázavou uskuteční závod speciálů v rámci mezinárodního mistrovství České republiky. Sobotní tréninky zahájí nejmladší řidiči, ovšem diváci se dočkají také vrcholové kategorie Super Buggy, kde motory aut dosahují výkonů okolo 650 koní. Pokud vám tréninky nic neříkají – v neděli se pojedou semifinálové a finálové jízdy. Organizátoři slibují dokonale přehlednou trať, takže dobrý výhled má být zajištěn pro všechny. Snížené vstupné je za 180 korun, standardní za 250 korun.

Foto: Miroslav Grusa

Máte rádi bláto, auta a řev motorů? Co takhle autokros?

Nepomucký trojúhelník

Automoto klub Nepomuk pořádá tento víkend rallye pravidelnosti historických motocyklů a sajdkár. Na 2 650 metrů dlouhé dráze poměří své síly řidiči rozličných strojů vyrobených od 20. let minulého století s různými objemy motorů – od 50 kubických centimetrů po litrové mašiny. V sobotu budou tréninky a v neděli od půl desáté čeká účastníky hlavní závod.

Foto: AMK Nepomuk

Spolupráce pilota a kopilota na sajdkáře je nesmírně důležitá

Sraz Subaru ve Zlíně

Velké kino ve Zlíně přivítá už tento víkend pátý ročník srazu příznivců značky Subaru. Jelikož na akci vloni dorazili účastníci i z okolních států, dá se událost považovat za mezinárodní. V sobotu se fanoušci japonské značky sejdou ve dvě odpoledne pod Velkým kinem (Zlín) a hodinu na to vyrazí na spanilou jízdu. Cílové místo je obec Všemina. V rámci srazu se můžete těšit na zábavu, občerstvení, hudbu, rychlostní zkoušky nebo noční překvapení. Konec akce je plánován na neděli v jedenáct večer.

Foto: Michal Jirák

Sraz milovníků čtyřkolek a jedné zadokolky proběhne už tento víkend ve Zlíně

Víte o zajímavé akci? Nenechte si to pro sebe! Náš e-mail redakce@garaz.cz je stále připraven přijímat a následně předávat vaše tipy ke zveřejnění. Děkujeme.

Reklama

Načítám