Hlavní obsah

Tipy na víkend: Dva velké srazy a závodnická všehochuť

Foto: Archiv Garáž.cz

Jestli jste byli minulý víkend na Legendách a teď byste raději odpočívali u obrazovky, tak vězte, že i v ní můžete v sobotu a neděli shlédnout hodnotný program - jede se totiž slavná čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans. Pokud však preferujete bezprostřední zážitky, tak si snad vyberete z následujících víkendových akcí.

Článek

31. Celostátní sraz Škoda Běšiny

Spřízněné duše, které na náš stánek na Legendách dovezly Favorit MTX Roadster a především pak skvělou autodráhu, pořádají kousek od Klatov celostátní sraz tuzemských vozů značky Škoda. Celou sobotu tak budete moci potkat v autokempu v Běšinách spousty nadšených lidí se srdcem tepajícím pro automobily s okřídleným šípem ve znaku. Program dne je velmi bohatý a zatímco dopoledne si na své přijdou milovníci jídla, tak odpoledne už bude opět v pohybu - a to nejen díky soutěžím ve sprintu či slalomu.

Foto: Archiv Garáž.cz

BIG BMW Classic

Tíhnete-li více k západním značkám, tak raději zamiřte do Sport areálu Samopše u Sázavy na sraz klasických i neoklasických automobilů BMW vyrobených přibližně do roku 1995. Sraz bude probíhat po celý víkend, v plánu jsou soutěže hodnotící krásu přítomných vozů nebo spanilá jízda po okolí.

Foto: Archiv Garáž.cz

Rally Hustopeče

Z poklidu srazů v Čechách do jihomoravských vinic, kde se budou po asfaltových i nezpevněných cestách prohánět rally speciály v rámci MČR dvoudenních soutěží. Oficiální název "Agrotec Syntium Petronas Rally Hustopeče" zní skoro jako zaklínadlo, ale prezentuje velmi oblíbený a divácky vděčný podnik, která ve dvou dnech nabídne rozličné závodní podmínky. Mezi pátek a sobotu je rovným dílem rozděleno dvanáct rychlostních zkoušek, přičemž hned tři páteční testy se jednou za plné tmy. Pořadatelům se podařilo udržet kompaktní formát soutěže, takže se tradičně jede "na pětníku" v bezprostředním okolí Hustopečí. Dohromady se přihlásilo skoro 120 posádek, opravdu nemalá je skupina nejrychlejších vozů třídy R5 a S2000 (dohromady 22) a potěšující je i čtveřice startujících Porsche 997 GT3.

Foto: Archiv Garáž.cz

Hostr Prix Liberec

Další díl seriálu závodů do vrchu EDDA Cup se tentokrát jede na úbočí Ještědu. Fanoušci zvyklí na pravidelné účastníky tohoto šampionátu čeká ozvláštnění v podobě rozšíření startovního pole - organizátor tento podnik pořádá i pro Mistrovství ČR AČR. Tím pádem se v sobotu na trati vystřídá poměrně početné pole 150ti startujících, kvůli rozdílnostem v třídách závodní techniky a dalších předpisech bude mít každý šampionát vlastní hodnocení. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Destruction Derby - Sosnová

Na podobnou akci jsme vám dávali tip už minulý víkend. Podstata tohoto závodu formátu destruction derby je pro diváka totožná jako u podniku v Dobrovicích, jen místo konání je motoristickému nadšenci výrazně známější - klání proběhne na Autodromu Sosnová. Program je rozplánovaný na sobotu i neděli; zvlášť proběhnou závody žen a mužů, v neděli bude na pořadu dne i autogramiáda nebo závod karavanů. Chcete-li se zaposlouchat do skřípání plechů, tak je pro vás tento podnik přímo předurčen.

Foto: Archiv Garáž.cz

Televizní pořad Garáž!

Podvejte se na nov televizn pořad, kter jsme pro vs vytvořili. V druhm dle uvidte Toyotu Supra MK IV, Porsche 718 RS60 vs. Boxster, Octavii RS a Mazdu 3.To vše sledujteZDE!

Reklama

Načítám