Hlavní obsah

Tipy na víkend: drifty, veterány a miaty v Polsku

Foto: Jakub Misík

V Brně budou hořet autům zadní pneumatiky. Proč? O víkendu se tu totiž sejdou nadšenci do driftu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní říjen překvapuje svým hřejivým počasím, takže máte stále možnost vidět v pohybu staré cenné železo, oslavit výročí republiky dobrým jídlem nebo se kochat výkony jezdců, kteří nejraději berou zatáčku zadkem napřed. Propadli jste kultu Mazdy MX-5? Pak zveme do Polska na velké finále specializovaného seriálu.

Článek

Pálení kaučuku

Burnouty a pálení pneumatik? Typický odér hořící kaučukové směsi si budete moci vychutnat od 26. do 27. října 2019 na autodromu v Brně. Tento víkend se zde bude konat 8. závod DRIFT TransportProjekt Driftchallenge, a to znamená hodně kouře a jízdy bokem.

V sobotu začínají tréninkové jízdy už v 9.00 hodin, kvalifikace před 14. hodinou a testování a zkoušení bude pokračovat až do 18.00 hodin. V neděli začíná driftovací akce opět v 9.00 hodin dopoledne, nicméně v 11.00 a ve 14.10 hodin začnou hlavní ostré závody. Vstupné za každý den činí 150 Kč.

Foto: Vladan Laxa

Upravené speciály i sériové vozy budou tento víkend pálit gumy v Brně

Tréninkové jízdy

Autodrom Sosnová pořádá už tuto sobotu 26. října 2019 od 9.00 do 16.00 hodin volné jízdy. Co to znamená? Jde o jedinečnou možnost osedlat svého plechové miláčka nebo speciál a vyzkoušet ho na pravém závodním okruhu. Předpověď počasí hlásí částečnou oblačnost, takže by nemělo pršet. Dvacet minut na okruhu vás vyjde na 200 Kč, celodenní permanentka na 2 500 Kč. Nejste si snad něčím jistí? Za 300 Kč můžete využít dvacetiminutovou lekci s instruktorem. Majitelé zadokolek, pozor! – na této akci je zakázáno driftování.

Foto: Vladan Laxa

Otestujte si své řidičské dovednosti. Autodrom Sosnová pořádá sobotní volné jízdy

Závodící veterány

Chcete ještě vidět závodící veterány? V neděli 27. října 2019 se v Sedlčanské kotlině koná akce zvaná Rallye Berounka Revival – Special Stage Sedlčany, která je zahrnutá pod křídla podniku Edda Cup. Orientační rallye historických vozidel zahájí startem prvního vozu kolem 10. hodiny dopolední, přičemž konec akce je plánován na zhruba 16.00 hodin.

Foto: Škoda Auto

Využijte jedné z posledních možností vidět závodit nádherné veterány

Miaty v Polsku

Polské finále dovednostních jízd s Mazdou MX-5 vyvrcholí už 26. října na okruhu Silesia Ring nedaleko polské Opole. Na závodníky čeká celkem 120 až 150 ostrých kilometrů na trati, které prověří jejich miaty až do posledního šroubku. Na trať vyjedou vozy zhruba v 10.00 hodin, konec akce je plánován na 19.00 hodin. Pro diváky je vstupné zdarma. Na místě bude také přítomen profesionální fotograf a kameraman.

Foto: Hugo Kottás

Veselé miaty se sjedou o víkendu do Polska na Silesia Ring

Auta a jídlo

Rekreační středisko Budoucnost pořádá v neděli 27. října 2019 od 12.30 do 16.00 hodin gastronomickou akci spojenou s přehlídkou veteránských klenotů. V rámci oslav výročí republiky se můžete těšit také na staročeské menu, prohlídky aut, soutěže, program pro děti a tombolu, kde je hlavní výhrou vyjížďka vybraným vozem. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi a za vstupné nic nezaplatíte.

Foto: Škoda Auto

Dobré jídlo a veterány? Vyrazte v neděli do rekreačního střediska Budoucnost

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz a my se mu budeme věnovat.

Reklama

Načítám