Hlavní obsah

Tipy na víkend: autosalony, tuning, motorky a modeláři

Foto: Ondřej Kroutil

Tento víkend na vás čekají velké autosalony, nové vozy, upravené speciály, ale i plastikové modely

Další víkend je před námi a v oknech domácností se už pomalu objevují první vánoční výzdoby, obchodní domy lákají na super slevy a Santa Claus, Ježíšek i Děd Mráz se chystají na každoroční nápor. Než se tak stane, co si zajít na nějakou tu výstavu, autosalon, kouknout na modeláře, poslechnout si přednášku nebo ohodnotit tuningové káry? Víkendové tipy jsou tady, tak se mrkněte, co vás čeká.

Článek

Klasika i moderna

Už v pátek 8. 11. 2019 se od 12.00 hodin otevřou brány pražského areálu PVA Expo Letňany. Až do neděle 10. 11. 2019 do 19.00 hodin se tu koná další ročník výstavy Racing & Classic Expo 2019.

Foto: Michal Sakař

Na výstavě v PVA Expo uvidíte také několik modelů značky Porsche

Pro návštěvníky budou k vidění unikátní automobilové i motocyklové exponáty, a to včetně současných modelů i historických kusů. V rámci doprovodného programu jsou pro vás připraveny četné besedy, burza, přehlídka elegance, umění a další. Zvláštní prostor budou mít vyhrazeny značky Bugatti a Aero.

Foto: Michal Sakař

Na místě se pokocháte také vzácnými trofejemi

Pokud by vás omrzel i pohled na cenné trofeje, můžete si odpočinout u dobré kávy, živé hudby nebo při promítání dobových pořadů. Za zmínku stojí ještě připravované závodní simulátory a klání mistrů s dálkově ovládanými modely. Jednodenní vstupenka vyjde na 250 Kč, dvě osoby zaplatí 350 Kč, zatímco rodinné vstupné bude stát 600 Kč. V rámci události se můžete ještě zúčastnit orientační rallye Prahou, která je zaměřená hlavně na bezpečnost v silničním provozu.

Tuning bude!

Od pátku 8. 11. do neděle 10. 11. se na výstavišti v Lysé nad Labem bude konat expozice Autosalon Kola 2019. Na místě uvidíte automobilové novinky většiny známých značek i tradiční modely. Nebudou však chybět ani upravené automobily, závodní speciály a motocykly.

Foto: Ondřej Kroutil

Chcete si prohlédnout automobilové novinky od Fordu? Tak přijeďte do Lysé nad Labem

V sobotu se můžete těšit na tradiční venkovní tuningový sraz (včetně speciálu pro sprint nebo drift), na kterém budete moci hlasovat o nejhezčí vůz akce. Brány areálu budou po všechny dny otevřeny od 9.00 do 17.00 hodin. Dospělí zaplatí za vstupné 80 Kč, studenti 60 Kč, zatímco děti do výšky 130 centimetrů a držitelé průkazu ZTP nezaplatí vůbec nic.

Foto: Michal Jirák

Upravené vozy, auta na sprinty, ale i driftovací speciály – to vše uvidíte na venkovním tuningovém srazu

Dobrodruzi ve škodovce

Víte, jaká úskalí na vás čekají, když se rozhodnete se stařičkou Škodou 100 projet kus světa? V rámci cestovatelského festivalu v Congress Centre Paláci v Pardubicích budete mít možnost si poslechnout přednášku dvou dobrodruhů, kteří v legendární „stovce“ dojeli až do střední Asie. Pozor, jeli pěkně postaru, to znamená bez satelitní navigace, jen s pomocí mapy. Dva dobrodruhy si budete moci za 80 Kč poslechnout v neděli 10. 11. 2019 od 18.00 hodin. O pět hodin dříve, tedy ve 13.00 hodin, bude na místě Dan Přibáň za 190 Kč vyprávět o svých cestách v Trabantu.

Foto: Škoda 100 na cestách

Chcete vědět, co vše vás může potkat se Škodou 100 na cestě do střední Asie? Stavte se v Pardubicích na přednášce dvou dobrodruhů

Motorky v Šiklandu

V sobotu 9. 11. 2019 se v areálu Šiklova mlýna uskuteční akce zvaná MČR a Pohár CAMS v CrossCountry OPEN, která se koná v areálu Motosport military off-road. Kromě pravidelného programu pro celou rodinu, který zahrnuje mimo jiné kovboje a indiány, mají v Šiklandu už řadu let výsadní postavení motokrosoví jezdci. O tomto víkendu je můžete vidět naživo na off-roadové trati. Na místě narazíte jak na nejmenší závodníky na slabých strojích, tak na největší borce na silných mašinách. Událost začíná už v 8.00 hodin ráno.

Foto: Šikland

Malí i velcí motokrosoví jezdci se sjedou o víkendu do areálu Šiklův mlýn

Modeláři na scéně

V České Třebové v sobotu od 9.00 do 15.00 hodin proběhne akce s názvem Vehikl 2019 – Vehikl Model Show, kterou pořádá spolek KPM Česká Třebová. Půjde o veřejnou soutěž a výstavu plastikových modelů všeho druhu, tedy včetně tanků, letadel, vrtulníků nebo aut. Těšit se můžete také na doprovodný program nebo různé workshopy.

Foto: Vladan Laxa

Na místě uvidíte modely aut, letadel, tanků a lodí

Jestliže víte o nějaké zajímavé automobilové akci pro veřejnost a chcete ji uveřejnit, napište nám na e-mail redakce@garaz.cz a my jí rádi dopřejeme prostor.

Reklama

Načítám