Hlavní obsah

Tipy na sváteční víkend. Závody, veterány, výstavy i motorky

Foto: Autodrom Most

The Most Challenge

Čeká nás mimořádný sváteční víkend, který bude bohatý, i pokud jde o akce motoristického zaměření. V neděli naše republika slaví 100 let své existence a v rámci těchto oslav můžete navštívit velmi zajímavou výstavu. Nabitý víkend ale čeká i příznivce rychlé jízdy na autodromu Most nebo milovníky veteránské krásy. Vybere si každý a my vám přejeme co nejpohodovější volné dny.

Článek

1. Made in Czechoslovakia aneb Průmysl, který dobyl svět

Udělejte si třeba ve sváteční neděli čas na návštěvu Národního technického muzea. Garantujeme vám, že nebudete litovat. Koná se zde totiž výstava, která představuje technický a průmyslový vývoj samostatného československého státu po celou dobu jeho existence, tj. od roku 1918 do roku 1992. V rámci výstavy budou prostřednictvím vybraných sbírkových předmětů živou formou vyprávěny příběhy významných československých firem i předních osobností československé techniky a průmyslu. V rámci oslav je navíc vstup do Národního technického muzea zdarma, a to po oba víkendové dny.

2. The Most Challenge + The Most AUTOSHOW #8

V sobotu 27. října bude na autodromu Most hodně živo. Konají se zde hned dvě velmi zajímavé akce. První, s názvem The Most Challenge je vlastně vyvrcholením celoroční soutěže, při níž se její účastníci – amatérští jezdci – snaží dosáhnout na velkém závodním okruhu autodromu co nejlepšího času na jedno kolo. Zúčastnit se soutěže je možné pouze v sériovém voze, který může být doplněn o prvky příplatkové výbavy.

Druhou akcí je The Most AUTOSHOW #8, která je vlastně uzavřením sezóny na tomto okruhu. Jde o veřejné jízdy pro každého, kdo chce vyzkoušet svou odvahu, ale i své auto. Využít však můžete i taxi jízdy po okruhu se závodním jezdcem za volantem. Jedna veřejná jízda trvá 10 minut a stojí 150 Kč.

3. All Ride Show 2018

Od pátku do neděle se v Praze v Továrně koná setkání milovníků na zakázku upravených motorek, tedy takzvaných customaniaků. Těmto motocyklům se říká různě. Café racer, neo-racer, brat, scrambler, tracker, bobber či chopper. Stylů je spousta a jejich fúzí snad ještě více. Hlavní část výstavy se věnuje přestavbám určeným pro každodenní ježdění. Vystaveny zde budou ale také extrémní stroje na závody či ručně malované helmy od umělců z ČR, Německa a Rakouska. V hale si navíc prohlédnete scrap metal art, ilustrace, grafiku nebo fotografie.

4. 300 mil zemí Českou

Jde o obnovení legendárního prvorepublikového závodu, který startuje v Tuchoměřicích u Prahy. Návštěvníci se pokochají krásnými auty, ale taky dobovým oblečením.

5. Pocta motorismu

Autoklub České republiky se připojí k oslavám 100 let republiky akcí s názvem Pocta motorismu, která se uskuteční v neděli 28. října od 9.00 do 17.00 hodin před klubovým domem v Opletalově ulici. Těšit se můžete na dynamické ukázky vybraných vozidel, tóny swingové kapely, dobovou módní přehlídku, divadelní hru Eliška Junková, motoristické osobnosti, výstavu značek i prohlídku klubového domu. Vyvrcholením bude odhalení motoristického příběhu, věnovaného nejvýznamnějším milníkům tuzemského motorismu od roku 1918 do současnosti.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Související témata:
Načítám