Hlavní obsah

The All Ride Show - reportáž z výstavy upravených motorek

All ride show - Custom bikesVideo: Ondřej Chamilla

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Pražské Holešovice hostily unikátní výstavu „customáků“, kde bylo k vidění nespočet unikátních staveb motocyklů, převážně z českých garáží, ale také ze světově proslulých dílen. My jsme se tam vydali s kamerou a přizvali jsme si odbornici na motorky, Dominiku Novákovou!

Článek

Říká se jim různě – Café racer, neo-racer, brat, scrambler, tracker, bobber či chopper. Jedno však mají společné: jsou to ručně stavěné či upravované motorky, které mají být nejen dopravním prostředkem, ale hlavně uměleckým dílem. Na hlavní výstavní ploše byly jednak stroje z Česka, ale také z USA, Švýcarska či Velké Británie, vedle jsme však mohli obdivovat třeba i dragstery či speciální výstavu chopperů. K upraveným motorkám navíc patří i stylové, individuálně upravené helmy, stejně jako speciální oblečení.

My motorkám zas tak moc nerozumíme, proto jsme na All Ride Show vyslali naši kamarádku Dominiku Novákovou, bývalou závodnici motokrosu, novinářku se specializací na motorky a nyní rovněž moderátorku Seznam Zpráv. Kdo jiný by vám tedy měl být průvodcem v této reportáži, než právě Dominika, která na motorce jezdí jak po silnici, tak mimo ni! Více již uvidíte přímo ve videoreportáži.

Reklama

Související témata: