Hlavní obsah

Test Velorexu a jak se vyhnout D1 – Tento týden v Garáži

Foto: Martin Tolar

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Tento týden jsme vám přinesli exkluzivní reportáž – na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli, jaké peklo je jezdit po rozkopané dálnici D1, a proto jsme zjišťovali, jestli není pohodlnější jet oklikou severní trasou. Výsledek nás samotné překvapil!

Zároveň jsme na těchto dvou trasách porovnali novou plug-in hybridní Škodu Superb iV s klasickým Superbem TDI – s kterým z nich se jelo příjemněji a který byl úspornější?

Foto: Redakce Garáž.cz

Vypadají stejně, ale jeden má pod kapotou plug-in hybridní ústrojí a druhý konvenční turbodiesel. Který z nich je lepší?

Otestovali jsme pro vás:

Tentokrát jsme zavzpomínali na husí prsa, splašené trubky nebo stan na útěku – prostě na legendární Velorex. Martin Tolar skočil… no, spíš se vsoukal za vola… řidí… no, prostě dovnitř… a nevycházel z údivu!

Také jsme se svezli s velkým SUV Volvo XC90 s novým benzinovým motorem s elektrickým kompresorem, ověřili jsme si, že je Renault Clio stále výborné malé auto a proklepli nabroušenou limitku Hyundai i30 N Project C. Pořádně jsme se podívali na ojetý Peugeot Partner a Citroën Berlingo, které jsou častou volbou rodin s dětmi – stojí za to si je pořídit?

Poradili jsme vám:

Doba dovolených nás inspirovala, abychom vám řekli, na co je dobré zaměřit se při preventivní návštěvě v servisu, jak se zorientovat ve značení paliv po Evropě a čím doplnit povinnou výbavu ve vašem autě. Na vlastní kůži jsme si taky vyzkoušeli, že tepování autosedaček není žádná věda.

Navštívili jsme:

Vyrazili jsme do nošovické továrny Hyundai, odkud vyjíždí hatchback i30, a do drážďanské továrny Volkswagenu, kde vzniká moderní elektromobil ID.3. Také jsme prozkoumali stuttgartské muzeum Mercedesu a žasli nad skvosty, které se tam ukrývají.

Foto: Martin Tolar

V muzeu Mercedesu se ukrývá spousta skvostných exponátů

Horké novinky:

Nejdůležitější novinkou je bezesporu již 14. generace pick-upu Ford F-150, nejprodávanějšího pick-upu na světě a nejprodávanějšího auta v USA – v Evropě se ho však oficiálně nedočkáme. My se tu můžeme těšit na nabroušené BMW M3 s výkonem 510 koní, manuální převodovkou a pohonem zadních kol. Tento týden se také oficiálně odhalil duchovní nástupce Defenderu, který však není od Land Roveru.

A co ještě?

Patrik Hála zavzpomínal na legendárního motocyklového závodníka Františka Šťastného, Honza Červenka popřál Tomu Cruisovi vše nejlepší k jeho 58. narozeninám a Tomáš Hyan připomněl, že Jawa začala působit v Indii už před 60 lety.

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám