Hlavní obsah

Test indické Jawy a obří ledvinky BMW – Tento týden v Garáži

Foto: Jakub Deml

Klasická Jawa hlásí návrat! I když tentokrát byla vyrobená v Indii...

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a přejeme hezké čtení.

Otestovali jsme pro vás:

Konečně jsme se mohli projet na indické Jawě 300/846, kterou si můžete koupit i u nás. Dominik o ní prohlásil, že „jde o krásný stroj odkazující na bohatou českou motocyklovou historii“, který „budete kupovat srdcem“.

Vedle toho jsme si provětrali vlasy v limitované Mazdě MX-5 30th Anniversary, rozloučili se s Hyundaiem i30 v současné podobě, porovnali jsme přeplňované motory Hondy Civic a Kie Xceed, vyzkoušeli nový crossover Ford Puma a také jsme zjistili, že ojetá Lancia Voyager může být odpovědí pro rodiny, co hledají dostupný velkoprostorový vůz.

Poradili jsme vám:

Před obdobím letních dovolených jsme se podívali na ceny půjčovného obytných automobilů, které mohou být velmi příznivé, ale také pěkně drahé. Přinesli jsme vám také video, které vás snadno a rychle provede kontrolou stavu oleje ve vašem autě. Navíc jsme vás varovali před korozí a posvítili si na umístění brzdových třmenů v autech.

Foto: Jan Majurník

Za socialistickými vozy musíte vyrazit do Železného Brodu

Navštívili jsme:

Tento týden jsme si udělali výlet do muzea veteránů v Telči, které vybudoval bývalý zmrzlinář. Prozkoumali jsme také krásnou expozici otevřených vozů Cabrio Gallery v Dobřenicích a zavzpomínali na socialistické vozy s výstavou v Železném Brodě.

Horké novinky:

Nejdůležitější bylo oficiální představení nového BMW řady 4 kupé s kontroverzní přídí, která budí emoce. Kromě toho se však roztrhl pytel s facelifty: nezastavitelný pick-up Toyota Hilux, laciné městské hatchbacky Mitsubishi Space Star a Kia Picanto nebo SUV Hyundai Santa Fe a Jeep Compass, ty všechny dostaly novou tvář a spoustu dalších lákadel.

Foto: BMW

Příď nového BMW řady 4 Coupé budí hodně emocí

A co ještě?

Honzu Červenku naštval zákaz jízdy motorek v Rakousku a Německu a varoval, že to může zajít ještě dál. Krab prošel bohatou historii sportovních modelů Z od Nissanu, Martin Žemlička si posvítil na maskované prototypy, které se prohánějí po českých silnicích, a Honza Majurník přinesl přehled nejlevnějších aut s adaptivním tempomatem.

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám