Hlavní obsah

Tesla umí geniálně zpříjemnit čas strávený u nabíječky!

Foto: Tesla

Největší překážkou rozvoje elektromobilů je omezený dojezd, který ještě komplikují dlouhé časy nabíjení. Na technologickém vývoji se intenzivně pracuje, takže snad brzy přijde čas, kdy bude elektromobil nabitý za pár minut. Zatím to ale znamená strávit půl hodiny, hodinu a klidně i víc nudou u nabíječky. Co dělat?

Článek

Než natankujete plnou nádrž paliva, nestihnete si ani vypít kávu a kousnout do bagety. Jenže s elektromobily je to jiné, tam čerpání nové energie není otázka jednotek minut, ale přinejmenším několika desítek. Kávy stihnete vypít klidně dvě a k tomu zhltnete i tříchodové menu následované další kávou, desertem a přečtením celých novin. Možná by se ten čas ale dal strávit i zábavněji…

Proto neúnavně inovativní Tesla přichází s geniálním řešením! Každá Tesla je vybavená velkým displejem infotainmentu a právě na něm si ve volné chvíli u stojanu nabíječky budete moci zahrát novou arkádovou závodní hru Beach Buggy Racing 2, kterou vývojáři Tesly nainstalují do aut s příštím automatickým updatem. Ovládat se pak dá prostě otáčením volantu a šlapáním na pedály. Geniální!

Samozřejmě hru jde hrát pouze, když je auto zaparkované, a hra je nastavená tak, aby vyžadovala jen drobné povely volantem (kvůli opotřebení pneumatik). Případně můžete k ovládání využít pouze dotykový displej infotainmentu, ale to by přeci nebylo ono, že?

K dokonalosti tomu chybí jediné – online turnajový režim, ve kterém byste mohli závodit s ostatními Tesláky u dalších nabíječek. Úplně vidíme nabíjecí stanice obsypané nadšenými digitálními závodníky. Nakonec možná bude škoda, až budou elektromobily nabité za pár minut a ani si u toho nestihnete pořádně zahrát…

Reklama

Načítám