Hlavní obsah

Tesla Cybertruck je tady a stojí pakatel

Foto: Hot Wheels

Tesla Cybertruck může být vaše už od necelé pětistovky, má to však podstatný háček

Pokud vás uchvátily hranaté linie Cybertrucku od Tesly, měli byste opravdu zbystřit, protože teď máte jedinečnou šanci jeden takový kus vlastnit. Vrcholovou specifikaci pohání samozřejmě elektromotor, který roztáčí všechna čtyři kola, zatímco základní varianta se prodává pouze s pohonem jedné nápravy. Ceny jsou lidové, začínají od necelé pětistovky, má to ovšem tradiční háček.

Článek

Zhruba tři měsíce po představení utilitárního Cybertrucku jsme se konečně dočkali oficiálních cen a výbavové specifikace. Nikoli však od samotné Tesly, nýbrž od výrobce hraček, společnosti Mattel, která vlastní značku Hot Wheels. Ostře hranaté pick-upy tak momentálně koupíte v měřítku 1:10 nebo 1:64 a dostanete k nim i dálkové ovládání.

Foto: Hot Wheels

Pistolový ovladač dospěláckého modelu

K velkému modelu, který je extrémně detailní, dostanete pistolový rádiový ovladač a samolepku poškozeného skla, odkazující na fiasko při představení reálného elektromobilu. Tahle Tesla má také funkční světlomety, kryt nákladového prostoru a teleskopické zadní dveře, které slouží jako rampa.

Foto: Hot Wheels

Tesla Cybertruck od Hot Wheels má plně funkční lampy

Návrháři dali většímu autu pohon všech čtyř kol a jízdní režimy Chill nebo Sport, díky čemuž umí jet vozítko rychlostí přesahující 40 kilometrů za hodinu.

Foto: Hot Wheels

Autíčko skvěle padne do oranžové dráhy značky Hot Wheels

Milovníky detailu potěší odnímatelná plastová karoserie, pod níž najdete interiér, pohonný systém a dobíjecí 9,9voltovou baterii o kapacitě 3,3 Ah.

Menší modýlek je méně technicky vybavený, nicméně dostanete k němu dálkové ovládání ve tvaru herního ovladače a také skvěle pasuje do klasické Hot Wheels oranžové autodráhy. Nepřijdete ani o jízdní profily Chill a Sport.

Foto: Hot Wheels

Menší verze není tak technicky propracovaná, ale vyjde na 20 amerických dolarů

Výrobce prozatím neudal zrychlení z nuly na sto a ani nezveřejnil výsledek měřeného kola na Nürburgringu, což je v případě těchto RC autíček více než tristní.

Foto: Hot Wheels

Tesly Cybertruck od Hot Wheels jdou na dračku

Větší Tesla Cybertruck stojí lehce přes devět tisíc korun, nicméně Mattel hlásí vyprodáno a otevřel čekací listinu. Menšího bratra si můžete koupit za necelou pětistovku.

Foto: Hot Wheels

K prckovi dostanete dálkový ovladač podobný tomu, který se dodává k herní konzoli

Pod značkou Hot Wheels se prodávají také elektromobily Tesla Model S, Model 3, Model X a Roadster, nicméně na své přijdou i fanoušci filmové série Rychle a zběsile a jejího vozového parku. Tak co, pořídili byste si svou vlastní Teslu?

Reklama

Načítám