Hlavní obsah

Termín motoristické slavnosti LEGENDY 2017 je potvrzen!

Foto: Archiv Garáž.cz

LEGENDY 2017 se představí veřejnosti ve svém čtvrtém ročníku ve dnech 10.- 11. června 2017 opět v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze Bohnicích. Hlavním tématem pro další ročník této slavnosti je „Italský design – známé i neznámé automobily a motocykly“. Ani v novém ročníku však nebudou tradičně chybět legendární produkční i závodní historické vozy a stejně tak horké novinky automobilového světa pro rok 2017!

Článek

Termín konání největší motoristické slavnosti v České republice byl zveřejněn o uplynulém víkendu na prezentačním stánku organizátorů akce Legendy v rámci Czech Truck Prix v Mostě. Hosty výstavní expozice LEGENDY byli mimo jiné závodní jezdci Petr Fulín a Jan Černý, kteří se v letošním ročníku motoristické slavnosti v Praze – Bohnicích aktivně zúčastnili.

Motoristická slavnost LEGENDY 2017 bude v příštím roce zaměřena na automobilový design a právě italští návrháři věhlasných jmen patří v tomto oboru ve svých studích automobilů i motocyklů ke světové špičce. Aktivní příprava tohoto nového tématu pro LEGENDY 2017 již začala. „V tuto chvíli mohu potvrdit, že jsme v kontaktu se všemi významnými italskými designérskými studii a naše případná spolupráce se nyní řeší v oblasti obsahu prezentace a cenových jednáních. Italský design je v motorismu samostatnou a velmi významnou kapitolou a já věřím, že přivezeme příští léto do Prahy skutečné designérské skvosty,“potvrdil v rámci mostecké prezentace Lubor Kos, ředitel motoristické slavnosti LEGENDY.  

Foto: Archiv Garáž.cz

V plánu dalšího ročníku akce LEGENDY je také vyšší podíl exponátů, které budou edukativní a zážitkovou formou ukazovat mnohaletý vývoj některých součástí automobilu. Organizátor soutěže zvažuje rovněž zavedení tzv. taxi-jízd, tedy nabídnutí možnosti placené jízdy v roli spolujezdce u vybraných závodních vozů na speciální rychlostní zkoušce. Zlepšením projde také sekce off road a trial.

„Naším cílem již není zvyšovat počet exponátů. Chceme se stále držet naší původní filozofie ´Tisíc snů na jednom místě´ , ale spíše pracovat dále na zvýšení kvality celkového prožitku pro ty navštěvníky, kteří se v červnu přístího roku přijdou opět na Legendy podívat,“ říká Lubor Kos a dodává: „Legendy jsou mimo jiné také o osobnostech a my samozřejmě pracujeme na tom, abychom zase pozvali některou legendární postavu světového motorsportu. Ale čtvrtý ročník nám také dává vyjímečnou příležitost pozvat do Prahy i špičkového automobilového designéra a o to se určitě chceme pokusit.“

Foto: Archiv Garáž.cz

Organizátoři akce LEGENDY 2017 průběžně osloví také všechny významné české závodní týmy z oblasti motorsportu s nabídkou k aktivní účasti na této slavnosti, což by dále zvedlo kvalitativní úroveň této tradičně divácky atraktivní akce. Motoristickou slavnost LEGENDY 2017 podpořili také oba již zmínění hosté mostecké prezentační expozice Petr Fulín a Jan Černý.

„Je skutečně až s podivem, jak velkou oblibu dnes Legendy mezi fanoušky motorismu mají. Já klukům z jejich realizačního týmu držím moc palce, protože sám vlastním dvě E30 od BMW a také SEAT 850 Spider a mám tak k historii aut svůj vztah. Je to nesmírné pořadatelské úsilí, což bylo v areálu bohnické nemocnice  vidět i letos. Osobně jsem se Legend zúčastnil a rozhodně mají mojí přízeň a podporu i v roce příštím,“ řekl v Mostě Petr Fulín, velmi úspěšný český automobilový jezdec, který bude s vozem SEAT Leon Cup Racer za měsíc bojovat na italském okruhu Imola o zisk již svého třetího mistrovského titulu v seriálu FIA ETCC. Aktuálně má se svým soupeřem Krisem Richardem stejný počet bodů a rozhodne tedy poslední dějství šampionátu na okruhu Dina Ferrariho. „Nemám pro Imolu speciální taktiku. Věřím jednoduše poctivé přípravě, své jezdecké i v nastavení svého vozu. Ale rozhodně budu bojovat do posledního kola,“ dodal Petr Fulín     

Foto: Archiv Garáž.cz

Jan Černý zažívá v současné době velmi úspěšné období v domácím šampionátu automobilových soutěží. Svůj obrovský jezdecký talent a potenciál dokázal nedávno za volantem nového vozu Škoda Fabia R5 přetavit ve vynikající umístění. Své třetí místo v absolutní klasifikaci Barum rallye prožívá ještě dnes a dokázal to i při svém víkendovém setkání s fanoušky v Mostě na stánku Legend. „Z výsledku na Barumce jsem opravdu nadšený! Skvělá soutěž, navíc s naším novým autem a hned takový úspěch! Nečekal jsem to a těší mne to o to víc, že jsem bojoval s jezdci na stejném voze Fabia R5, kteří jsou třeba v okolí Zlína doma. Byla to také skvělá atmosféra s množstvím fanoušků, kteří mi drží palce. I to je důvod, proč se účastním pražských Legend. Je to přesně to správné místo, kde svojí účastí mohu za tu dosavadní přízeň poděkovat svým fanouškům a také svým partnerům. Je až neuvěřitelné, na jak limitovaném  prostoru jde ukázat lidem, skze tolik krásnách exponátů, historii a současnost motorismu. Určitě se na příštích Legendách opět setkáme,“ řekl o víkendu Jan Černý.

Reklama

Načítám