Hlavní obsah

Temnější než noc: Toyota představila auta pro černokněžníky

Foto: Toyota

Temná auta značky Toyota mají nové členy (zleva) Tacoma, Tundra a Sequoia

Temné věci se nedějí jen v hororových filmech, ale také v automobilovém průmyslu. Důkazem toho je japonská Toyota, která představila pro severoamerický trh další tři speciální edice temnější než noc sama. Čím vším je specifická Tacoma, Tundra a Sequoia pro černokněžníky?

Článek

Chicagský autosalon byl plný novinek a japonská Toyota u toho nechyběla. Značka má v zemi silné postavení, proto si může dovolit hýřit limitovanými edicemi. Jedna z nich se jmenuje Nightshade a je typická temným provedením.

Nejnovějšími přírůstky do temné rodiny Toyoty jsou modely Tacoma, Tundra a Sequoia s pohonem zadních, nebo všech čtyř kol, postavené jako speciální výbavové stupně. Všechna tři auta mají tmavě chromovou masku, černé kryty zrcátek, černé kliky dveří a temně černá kožená sedadla.

Foto: Toyota

Toyota Sequoia Nightshade je temné SUV vhodné třeba pro Batmana

Toyota nainstalovala na Tacomu 18palcová litá kola nazvaná Dark Smoke (temný kouř), černou koncovku výfuku, černé rámečky okolo mlhovek a černou masku s logem. Větší pick-up Tundra dostal 20palcové černé disky, černé doplňky na karoserii, tmavé spodní mřížky masky a také černé rámečky okolo předních mlhovek.

Foto: Toyota

Toyota Tacoma Nightshade je pick-upem střední velikosti, který je rozměrově podobný Nissanu Navara

Ačkoli se může zdát, že Toyota vidí své modely černě, není to úplně pravda. V rámci lakování se můžete těšit také na půlnoční černou metalízu nebo magneticky šedou metalízu, přičemž Tacoma a Tundra jsou dispozici ještě v perlově bílé, Tundra v super bílé barvě a SUV Sequoia v divoké perlové.

Foto: Toyota

Tundru zdobí černé doplňky, například kliky nebo kola

Automobilka prozatím nezveřejnila ceny, ovšem je jasné, že pick-up Tundra bude omezen počtem 5 000 kusů, zatímco Sequoia počtem 2 500 kusů. Nutno dodat, že v rámci motorizací můžeme očekávat zážehové šestiválce a osmiválce, žádné hybridy nebo tříválcové vysavače.

Foto: Toyota

Součástí edice Nightshade jsou také černé kožené sedačky

Dva pick-upy a jedno SUV se tedy přidají do černokněžnické rodiny k sedanu Camry, Corolla, modelu Corolla hatchback, MPV Sienna a off-roadu 4Runner.

Pro zajímavost - pokud si název přeložíte do češtiny, zjistíte, že Nightshade je výraz pro zeleninu čeledi lilkovité. Což ten temný styl trochu kazí. Ale stejně jsou to krásné stroje.

Reklama

Načítám