Hlavní obsah

Tatra 613, Jawa 350 a Ford Mustang – Tento týden v Garáži

Foto: Mikka

Svézt se Tatrou 613 se nepoštěstí jen tak někomu! U nás si aspoň můžete přečíst, jaký pocit to byl...

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete nejzajímavější články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Měli jsme tu čest svézt se s klasickým Fordem Mustang, nejprodávanějším sportovním autem světa. Dominik byl i ze základního provedení, které to s tím sportováním zase tolik nepřehání, naprosto nadšený: „Umím si představit, jak v pohodlné kožené sedačce na cestovně komfortním podvozku nasměruji Mustanga po Route 66 na druhý konec Ameriky a v poklidném tempu ho s otevřenými okénky odkočíruji až tam.“

Další automobilovou legendou, kterou jsme tento týden provětrali, byla kopřivnická limuzína také vyzbrojená osmiválcem – Tatra 613. Být šoférem tehdejšího komunistického aparátu mohla být nakonec docela příjemná práce…

Z novinek jsme vyzkoušeli luxusní „dodávku“ Mercedes třídy V, prověřili jsme úspornost extravagantního DS 3 Crossback, dali jsme pořádně za uši nabroušenému Hyundai i30 N ve speciální verzi Project C, svezli jsme se na přátelském naháči Kawasaki Z650 a pořádně si posvítili na ojetý Fiat 500.

Poradili jsme vám:

Už se vám také stalo, že jste omylem do auta načerpali benzin místo nafty, nebo naopak? Pokud ne, tak gratulujeme – a pro jistotu pro vás máme návod, jak z této nepříjemné situace vyváznout bez úhony. Taky vám ukážeme, jak vyměnit opotřebované stěrače, a popíšeme, jaké rozlišujeme druhy automatických převodovek a jak s nimi jezdit.

Vyzkoušeli jsme za vás:

Jaký je nejlepší dopravní prostředek do města – auto, skútr nebo hromadná doprava? Vyrazili jsme na velký závod Prahou s cílem rozlousknout právě tuto zapeklitou otázku. A vítězem se stal

Foto: Ford

Ford si dal na novém Broncu hodně záležet – výsledkem je auto, které má potenciál stát se znovu legendou

Horké novinky:

Nejdůležitější novinkou se s přehledem stal neuvěřitelně propracovaný Ford Bronco, znovuoživená americká terénní legenda, která na trh dorazí hned ve třech atraktivních variantách. Jen škoda, že si na něj v Evropě musíme nechat zajít chuť… Těšit se aspoň můžeme na nové deriváty oblíbené Škody Octavia, které už znají své ceny, na nové elektrické SUV od Nissanu nebo na brutální okruhový speciál GT Black Series z dílny Mercedes-AMG.

A co ještě?

Neměl by vám ujít obsáhlý článek Tomáše Hyana a Dominika Valáška o legendárním motocyklu Jawa 350. Honza Červenka zavzpomínal na pětinásobného mistra světa a dost možná nejlepšího jezdce F1 všech dob Juana Manuela Fangia, kterému neříkali El Maestro pro nic za nic. Krab pak připomenul hvězdnou kariéru designéra Franka Stephensona, který má na svém kontě například Ferrari 430, BMW X5 nebo znovuzrozené MINI.

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám