Hlavní obsah

Takřka nejetý Chevy Corvette v top stavu je na prodej

Foto: eBay

Chevrolet Corvette L-82

Dnešní příběh nepatří mezi ty, jenž by nás zavedl k roky zapomenutému autu, které někdo jako zázrakem objevil. Přesto jde o krásný kousek, roky nejezděný, tudíž v takřka dokonalém stavu. Ovšem ten velmi hezký stav zrcadlí cena, kterou prodávající požaduje. A bohužel, zrovna přívětivá není.

Článek

Než budeme moci na silnicích přivítat chystanou nejnovější generaci Corvette C8, a věříme, že bude skvělá, vraťme se na chvilku do minulosti, konkrétně ke generaci C3 s označením L-82. Někteří právě tuto generaci označují za jedinou pořádnou Corvette, ovšem na každém z vás necháme posouzení, kolik je na tom tvrzení pravdy. Faktem je, že jde o nádherný kus automobilové historie a excelentní kousek, jehož extrémně dlouhá kapota se z pozice řidiče jeví, jako kdyby ani nikde nekončila. Hodně návykové je to, jak se hrozivě zvedá pokaždé, když šlápnete na plynový pedál.

Kousek z roku 1980, který je na prodej na aukčním serveru eBay, je svým způsobem zvláštní. V prvé řadě je lakován barvou kombinující hnědou a fialovou, která v továrně GM dostala označení Dark Claret. Nejde o úplně tradiční barvu, jíž byly Corvette lakovány, nicméně vypadá fenomenálně. Další zajímavostí je fakt, že na autě je prakticky vše zcela původní – interiér, karoserie i technika. Žádné velké opravy, žádné nehody, žádné restaurování. Takových je na trhu velmi málo, protože vzhledem k výkonům, jakými tyto modely disponují, se nehodě čas od času nevyhnou.

Důvodem, proč je toto konkrétní auto v tak dobrém stavu, je jeho minimální nájezd. Auto víc stálo v garáži, než že by jezdilo, což je důvod, proč mu na počítadle svítí jen 2 328 najetých kilometrů. A to z této Corvette dělá mimořádný sběratelský kousek. Díky tomu, že ho majitel takto šetřil, je jeho V8 v bezchybném stavu. K autu moc informací není, ale dle všeho by k němu měla být i kompletní dokumentace a několik dobových propagačních materiálů. Dokonce i pneumatiky jsou původní! A cena? Koupit si tuhle krásnou Corvette můžete hned teď, a sice za 32 500 dolarů, tedy v přepočtu asi 743 282 Kč.

A jakkoliv chápeme, že Corvette L-82 je skvělé auto, a tento konkrétní kus navíc ve fantastickém stavu, přesto nám ta částka přijde celkem vysoká. Ovšem trh s veterány a youngtimery poslední dobou letí vzhůru a za přemrštěné ceny se prodává i kdejaký kus šrotu. V tomto případě jde alespoň o krásný kousek s historickou hodnotou.

Reklama

Související témata:
Načítám