Hlavní obsah

Takhle vypadá Maybach S 560 s příplatky za skoro 2 miliony!

Foto: Mercedes Maybach

Mercedes Maybach S 560 v top výbavě s celkovou cenovkou skoro 6 milionů korun

Svět bohatých je plný krásných aut, ale o to složitější je tuhle sortu zákazníků zaujmout. O své místo na slunci se zde chce poprat i luxusní divize značky Mercedes, společnost Maybach. Ta nově ukázala báječnou verzi Mercedesu S 560, kterému dala dvoubarevné lakování, a ještě o fous víc luxusu.

Článek

Říká se, že Rolls-Royce nemá konkurenci. Prý je tak speciální a jedinečný, že se mu žádná jiná značka nevyrovná. Jen těžko můžeme ze své pozice posuzovat, jestli tomu tak opravdu je, ale myslíme si, že jistá forma konkurence tu je. Ano, na mysli máme Mercedes Maybach, který se proslavil tím, že z už tak luxusních mercedesů dokáže dostat ještě něco víc. A jsou to právě ty detaily a drobnosti, které nakonec přesvědčí koncového zákazníka. A ve světě luxusních aut jsou zákazníci hodně vybíraví!

Nový Maybach S 560 4MATIC všechna ta očekávání jistě naplní, ale nechá si za to také zaplatit. A z levného kraje opravdu není! Ve zkratce řečeno jde o vylepšenou třídu S, která navíc dostala řadu osobitých vylepšení. V prvé řadě vás jistě zaujme velmi netradiční, ale elegantní dvoubarevné lakování karoserie. Jakkoliv bychom si na to nikdy nevsadili, dvě barvy na té velké karoserii vypadají opravdu dobře. Tvůrce zvolil stříbrnou a antracitově modrou barvu z dílny Maybach manufaktur. Takové fešácké lakování si cení na 16 178 dolarů, tedy asi 364 tisíc Kč. Ano, za jeden lak u Maybachu můžete mít moc hezky vybavenou Škodu Fabia. Tím to ovšem nekončí. Maybach tomuto modelu nadělil také nová 20palcová kola, jejichž hodnota je 6 673 dolarů, tedy asi 150 tisíc Kč.

Stejně jako je dvoubarevný exteriér, ve stejných odstínech je čalouněn taky interiér. Kožený, jak jinak. Ovšem nečekejte, že jde jen tak o nějakou kůži. Maybach použil speciální teletinu se sametovým efektem, za kterou si řekne 4 111 dolarů, tedy asi 92 tisíc korun. A s příplatky ještě zdaleka nekončíme. Nový majitel si bude moci zaplatit také 1 456 dolarů, tedy asi 33 tisíc Kč za možnost příjmu televizního signálu na palubě auta. Dřevěné obložení palubní desky a dveří v provedení klavírově černé pak vyjde v přepočtu na asi 60 000 Kč. Autu ale nechybí ani parádní příplatkové audio od Burmester Audiosystems, které vyjde na 7 144 dolarů, tedy v přepočtu na asi 161 tisíc Kč.

Za to všechno si posádka bude užívat pohodlí, klidu díky odhlučnění, extrémně polohovatelných sedaček s masážní funkcí nebo broušených sklenek z vybavy palubního baru. Jen ta cena je opravdu děsivá – všechny individuální příplatky Maybachu přijdou dohromady na nějakých 861 000 Kč (v přepočtu). K tomu je však potřeba připočíst ještě běžné příplatkové prvky od Mercedesu (noční vidění, asistent parkování, head-up displej a mnoho dalšího) za zhruba 900 000 Kč. Sečteno, podtrženo: aby vám tento krásný Maybach říkal pane/í, musíte zaplatit nejen skoro 4 miliony za samotné auto, ale další takřka 2 miliony za všechny další příplatky.  Co je ale pro nás nepředstavitelné, to je ve světě bohatých standard. A právě na tento svět Maybach cílí.

Reklama

Související témata:
Načítám