Hlavní obsah

Tak takhle vypadají Kafe a káry po Japonsku

Foto: Archiv Garáž.cz

Parkoviště Tatsumi, nacházející se kousek od tokijského dálničního obchvatu, přes den vypadá jako každá jiná záchytná plocha pro tisíce aut dojíždějící do hlavního města. V noci ale náplavy odjedou a jejich místo zaberou petrolheadi.

Článek

Ačkoliv se tohle parkoviště nachází mezi dvěma stanicemi příměstských vlaků, nedostanete se na něj jinak, než autem. Pokud nechcete být s Toyotou z půjčovny za ostudy, vezměte si taxíka, nebo se svezte s někým, kdo má lepší káru. Zajet sem ale určitě chcete, protože noční automobilové dýchánky na Tatsumi jsou legendární. Tahle plocha je hned vedle obchvatu, neméně slavné Wangan Road, o které se napsalo pár komiksů a natočilo několik filmů. A vy můžete být u toho. Klidně i zprostředkovaně, pokud zrovna nemáte přebytečných pár tisíc dolarů na letenku, bydlení apod.

Foto: Archiv Garáž.cz

Parkoviště č. 1 (ta číslovka je důležitá, ploch je tu více) se každou noc stává srazem vymazlených JDM zázraků, ale také jejich evropských a amerických bratranců. A že je tu k vidění opravdu hodně zajímavých aut, dokládá naše fotogalerie. Určitě už jste tohle parkoviště na některých fotkách z Tokia viděli, protože tohle je TO místo, kam všichni jezdí. A protože Wangan je nedaleko, většinou se tu zastaví jen na pár minut, pyšně předvedou svůj nový build a zmizí buď na Wanganu nebo jedou do hor. Důležité je závodit, takže to tu nevypadá jako na běžném coffee and cars, kde auta stojí pár hodin na jednom místě. Tady zkrátka musíte být pohotoví, jestli chcete něco vidět nebo nafotit. 

Namlsali jsme vás? Prý to tu nejvíc žije v pátek a v sobotu. Jestli tam vyrazíte, nezapomeňte nám poslat fotky!

Reklama

Načítám