Hlavní obsah

Tajemný unikátní obrněný speciál Dartz míří do Prahy!

Foto: DARTZ

Do České republiky se chystá auto, které jen tak neuvidíte – obrovský obrněný vůz lotyšského specialisty Dartz, exkluzivní speciál s extravagantním interiérem a astronomickou cenovkou. Unikátní vůz se původně narodil pro filmové natáčení, po něm si ho však pořídil do svého vlastnictví český majitel, takže ho brzy uvidíme v ulicích Prahy!

Článek

Lotyšskou automobilku Dartz možná znáte a ani o tom nevíte. Velmi precizně staví obrovská obrněná auta pro ty nejbohatší z nejbohatších, kteří si mohou dovolit koupit cokoliv, dokonce i některé rozvojové státy, a rádi to dávají najevo.

Do kabiny si tak často naspecifikují čalounění kůží z aligátora, rejnoka, žraloka, krajty nebo pštrosa a detaily v podobě diamantů, rubínů a safírů nebo 18karátového zlata. Nic není dost výjimečné, nic není dost drahé. Proto taky vozy Dartz stojí od 11 milionů výš, podle specifikace klidně až čtyřnásobek této částky. Zapomeňte na Rolls-Royce, ty jsou pro chudáky – tohle je skutečná exkluzivita a extravagance!

Jejich současnou největší novinkou je unikátní speciál postavený původně pro filmové účely. Říkají mu Black Stallion a je skutečně černý jako bota. Díky tomu vypadá skutečně hrozivě – kdybychom ho potkali v temné uličce, rozklepala by se nám kolena. Podle požadavků hollywoodského filmového studia má velmi specifickou konstrukci – běžným základem je podvozek Mercedes GLS s motorem AMG, tentokrát ne. Dartz však nesmí odtajnit žádné detaily. Nesmí ani ukázat interiér. A rozhodně nesmí říci, pro jaký film auto stavěli.

Není to poprvé, co se vozy Dartz objevily na filmovém plátně. Největší slávu jim přinesla účast ve filmu Diktátor britského komika Sachy Barona Cohena.

Něco nám však prozradit mohl – tohle auto se chystá přestěhovat do Prahy! Půjde tak o první Dartz v ČR a uvidíte ho tu „pod vlajkou“ českého energetického nápoje SoStoned. Dartz také prozradil, že pro velký zájem zákazníků chystá i „civilní“ verzi tohoto auta, která již bude postavená na klasických základech Mercedes-AMG, takže pokud máte zájem, cinkněte jim. Ale nejdřív si pořiďte opravdu velké kufry na ten balík peněz, kolik vás to bude stát.

Reklama

Načítám