Hlavní obsah

Švédská pojízdná rakev v mostecké okruhové sauně

 

Už jednou jsme se s ní potkali. Psal se rok 2014 a my se za extrémním Project carem od BSR vydali do Švédska. Na letišti kousek od Vaxjö jsme si poprvé vyzkoušeli, co umí zlaté švédské ručičky. A byli jsme šokováni.

Článek

Zlobivé černé Volvo V70 se v letošním roce ukázalo naopak v České republice. Nejdříve na srazu klubu Volvo a následně potom na Legendách, kde se vyhřívalo na stánku firmy BSR a zároveň udělalo několik exhibičních jízd. A tam také vznikl nápad, vzít project car od BSR a vyrazit s ním na okruh v Mostě a zjistit, co dokáže zajet za čas. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Rovnou řeknu, že jsme chtěli útočit na rekord, který tam zajel profesionální závodník Adam Kout s Renaultem Mégane RS Trophy R. Minimálně výkon a točivý moment motoru Volva nám přidával svaly. Bohužel počasí, hmotnost auta a také sériová převodovka byla proti. Asfalt na okruhu v Mostě měl přes 40 stupňů a sluníčko se do černého kombíku opíralo s hodnotou 31 stupňů. I tak jsme si odpoledne s project carem užili a rozhodně to nebylo naposledy, co jsme s autem od BSR ukázali na závodním okruhu. Více už ve videu, ve kterém není použit onboard z nejrychlejšího kola, ten dostanete později. 

Reklama

Načítám