Hlavní obsah

Superluxusní garáže v podání Aston Martinu

Foto: Aston Martin

Aston Martin přišel na způsob, jak z garáže udělat automobilovou galerii

No jen si to představte. Právě jste koupili třeba nový model Valhalla za milion euro, ale v tom vás napadne: „Není to blbý, parkovat takový auto jen tak někde v garáži?“ Zdá se, že takových bylo víc, protože Aston Martin v rámci své divize Q bude stavět exkluzivní garáže pro exkluzivní auta. Budou je ostatní následovat?

Článek

Není tajemstvím, že majitelé některých zcela výjimečných vozů si parkují své skvosty přímo v obýváku. Pravda, v některých případech se tomu ani nedivíme, protože při hodnotě některých kousků by se s nimi jeden bál vůbec vyjet na silnici, natož je nechat odstavené někde v garáži. Ovšem pokud byste rádi vyjeli proskleným výtahem až do obýváku/ pokoje/ pelíšku pro auto, tak vlastníte-li Aston Martin, vyhoví vám sama automobilka.

Součástí britské automobilky Aston Martin je oddělení Q, které má na starosti hlavně individualizaci a plnění těch nejrozmanitějších přání svých náročných zákazníků. Podobně je na tom SVO u krajana Jaguar Land Rover, Individual BMW, Exclusive u Audi apod. Ovšem v Gaydonu hodlají zajít ještě dál. Z oddělení Q si v Astonu vyčlenili buňku, která se bude specializovat výhradně na exkluzivní zakázkové garáže, nebo jak popisuje samotná automobilka – „důstojná parkovací stání“.

Foto: Aston Martin

Garáž snů od Aston Martinu

O tomto záměru automobilka nedávno informovala na přehlídce elegance v Pebble Beach s tím, že parkovat v nich lze třeba model Valhalla, se kterým se o víkendu svezete na okruhu, tak i DB11, kterou třeba jezdíte do práce. Následně automobilka vypustila do světa své první vizualizace, jak by takové projekty mohly vypadat.

Na vše dohlíží Marek Reichman, designový guru Aston Martinu, a prací bude pověřen speciální tým architektů. Sám Reichman tyto garáže popisuje jako „jedinečné prostory, kde si můžete vystavit své vlastní automobilové umění“.

Není tajemstvím, že Aston Martin v tomto ohledu cílí zejména na movité srdcaře a opravdové automobilové nadšence: „Představte si luxusní domov postavený kolem vašeho auta. Z vaší garáže se tak stane v podstatě taková galerie. Navíc, pro řadu automobilových nadšenců je garáž stejně důležitá jako zbytek domu,“ uzavírá Marek Reichman, hlavní kreativní ředitel britské automobilky.

Reklama

Související témata:
Načítám