Hlavní obsah

Subaru z Lega: Tenhle model by si přál každý fanoušek značky

Foto: Lego Ideas

Opravdové závodní subaru si může dovolit jen málokdo. Pokud se vám ale modrozlaté vozy s hvězdami na kapotě líbí, máme pro vás i levnější řešení. Z Lega.

Článek

Dánský výrobce stavebnic vybízí stavitele z celého světa, aby posílali návrhy modelů, které by si přáli v sériové výrobě. V projektu s názvem Lego Ideas pak může veřejnost prostřednictvím hlasování dopomoci jednotlivým návrhům k realizaci. Pokud konkrétní model získá na stránkách projektu více než deset tisíc hlasů, postoupí ke schválení k designérům a marketingovým odborníkům ze společnosti Lego, a pokud se bude produkt líbit i jim, je vyhráno a model míří do výroby.

V rámci projektu Lego Ideas soutěží nyní hned několik zajímavých modelů aut. Patří mezi ně i Subaru WRX STI WRC 2006. Tento rallyový speciál je skoro symbolem značky a miliony fanoušků po celém světě jej zbožňují. Prodejní potenciál proto tahle hračka určitě má.

Model je v typické subarovsky modré barvě se žlutými koly. Závoďák má masivní zadní spoiler a součástí setu jsou i přídavná kulatá světla na čelní masku. Na autě nechybějí ani polepy, které tuto závodní verzi doplňují i ve skutečnosti. Kromě loga a nápisu Subaru vpředu, vzadu i na bocích vozidla, najdeme na modelu i loga sponzorů tak, jak je na závodních autech zvykem.

Součástí modelu je také řidič závodník. I u něho se myslelo na detaily - a tak jeho závodní outfit kromě týmových barev nese i loga Subaru vpředu a vzadu. Roztomilý model je na stránkách projektu Lego Ideas vystaven od půlky července a v době vzniku tohoto článku pro něj zatím hlasovalo pouhých 163 lidí. Do cílových deseti tisíc hlasů mu tak zbývá ujet ještě dlouhou cestu.

Co myslíte - zvládne se model závodního subaru probojovat až na pulty obchodů?

Reklama

Načítám