Hlavní obsah

Subaru WRX STI by mohlo být už příští rok!

Foto: Subaru

Kdyby nové WRX STI vypadalo nějak takhle, nikdo z nás by se jistě nezlobil

Všichni fanoušci Subaru si lámou hlavu nad tím, co bude dál. Automobilka teď zrovna nemá moc co nabídnout, ale pořád slibuje, že se blýská na lepší časy. A ono na tom možná i něco bude… Příští rok by se měla objevit nová Impreza a pak i WRX STI!

Článek

O zprávách z Japonska se říká, že jsou buď úplně „vycucané z prstu“, nebo prý naopak ukazují reálnou budoucnost. V tomto případě si klidně vsadíme na to druhé. Subaru potřebuje následovníka modelů Impreza i Levorg, příští rok by tedy klidně mohl dopadnout. A protože samotná automobilka řekla, že WRX STI se vrátí, tak vězte, že to bude i na téhle nové podvozkové platformě, kterou Subaru používá už od roku 2017.

Foto: Subaru

Líbí se nám, že WRX STI by nemělo narůst do šířky ani do délky

Stejně jako v minulosti, i teď bychom se mohli dočkat toho, že v Japonsku bude mít STI jiný motor než ve zbytku světa. Konkrétně by to mohl být dvoulitrový boxer EJ20 s výkonem 315 koní, v USA a v Evropě pak 2,5litrová jednotka s označením EJ257 s výkonem 310 koní. Ano, hádáte správně, jde o emise.

S přechodem na novou globální platformu by se měl posunout jízdní komfort, ale neměly by nijak utrpět jízdní vlastnosti. STI by měla mít pořád specifické naladění a díky chytrému diferenciálu a vektorování točivého momentu by měla opět nadchnout po všech stránkách. A pozor, automobil by prý neměl být větší než poslední generace STI, což kvitujeme s povděkem.

WRX STI bude mít i nadále čtyřdveřovou karoserii, přičemž design by měl vycházet z konceptu Viziv. Subaru tomu stylu říká „Dynamický a solidní“, nám se líbí hlavně to, že WRX STI by mělo mít dál svalnaté blatníky a křídlo. Auto by pak mělo jezdit na 19palcových kolech, mělo by mít sedadla Recaro a možná se dočkáme i nějaké úplně nové barvy – údajně půjde o specifickou bílou.

A proč si myslíme, že je to všechno tak blízko realitě? Protože podle zákulisních informací z automobilky je dost možné, že se nového WRX STI dočkáme ještě na letošním autosalonu v Tokiu, kde by mohl mít premiéru i nový Levorg.

Tak co vy na to? Líbí?  

Těšíte se na nové Subaru WRX STI?
ANO, už aby tady bylo
89,4 %
NE, už to nebude, co dřív
5,1 %
Mám stejně raději Mitsubishi Evo...
5,5 %
Celkem hlasovalo 2064 čtenářů.

Reklama

Načítám