Hlavní obsah

Subaru Viziv Adrenaline demonstruje nový designový směr

Foto: Jakub Deml

Koncept Subaru Viziv Adrenaline na pódiu autosalonu v Ženevě

Automobilové koncepty mají řadu rolí – některé mají jen upoutat pozornost fanoušků, ulovit titulní stránky v médiích a nasbírat tisíce lajků na sociálních sítích, jiné jsou zase přímým předobrazem budoucích sériových modelů, které se již brzy objeví v showroomech. Většina jich však předvádí směr, kterým se ubere design značky.

Článek

A právě to poslední je důvod existence konceptu Viziv Adrenaline Concept, který demonstruje nový odvážnější a dynamičtější designový směr značky Subaru. Ta v minulosti neplatila za průkopníka neotřelých designových směrů, ale v posledních letech se jí podařilo dohnat vyspělou evropskou konkurenci a nový koncept to jen potvrzuje.

Koncept Viziv Adrenaline velikostně odpovídá kompaktnímu crossoveru XV, má ale dramatičtější proporce (delší příď, víc skloněné čelní sklo a více hmoty u zadních kol), svalnatější postoj a dynamičtější linie, takže působí sportovněji a progresivněji. Přední i zadní světla s LED pruhy jsou ostřeji řezaná a zakusují se do karoserie, nesmí chybět ani průduchy v kapotě a výrazné křídlo na víku kufru opticky prodlužující střechu.

Další světelné prvky jsou integrované do výrazných nárazníků, které spolu s podobně výraznými blatníky, zvýšenou světlou výškou a drsným designem kol upozorňují, že si s tímhle autem budete moci troufnout do terénu – Subaru je totiž proslavené svým nezastavitelným pohonem všech kol a bude na něm stavět i v budoucnu.

Subaru nevypustilo žádnou fotku interiéru ani žádné detaily o pohonu, protože o to tu prostě nejde. Koncept Viziv Adrenaline má zkrátka jen ukázat, kterým směrem by se měl ubírat design nových sériových Subaru. A pokud to klapne, bude to vážně skvělé!

Jenže Subaru už párkrát ukázalo vyzývavé koncepty, aby jim pak ohladilo ostré hrany a odmazalo působivé detaily natolik, že výsledek vypadal docela… obyčejně. Nu, uvidíme, jak to nakonec všechno dopadne. Ale držíme Subaru palce, aby našlo dost odvahy a dostalo do výroby auto co nejvíc podobné tomuto konceptu, protože vypadá fakticky skvěle!

Reklama

Související témata:
Načítám