Hlavní obsah

Stovka veteránů dobývala Hanácké okruh

Foto: Archiv Garáž.cz

O minulém víkendu jsme se rozhodli zavítat na dvě zajímave akce. První z nich byla věnována veteránů a konala se v okolí Olomouce. Její rozsah nás překvapil, protože se na Hanáské okruh sjelo na více než 100 veteránských automobilů a motockylů. A opravdu se bylo na co koukat.

Článek

A dalším překvapením pro nás byla informace, že už jde dokonce o 19. ročník Hanáckého okruhu, který je přichystán pro všechny majitele opravdu historických vozů a motocyklů, vyrobených před rokem 1939. Po delší době jsme si tak odpočinuli od moderních a jen lehce starších vozů našich ročníků a ocitli se v době elegance a velkého šarmu. Začátek celé akce proběhl ve Smetanových sadech v Olomouci, formou dopolední výstavy a vyhlášení cen elegance dle diváckého hlasování. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Pak už došlo na start do závodu. Každá posádka byla detailně představena a následně vypuštěna do závodu. Trasa vedle podle itineráře ve směru hradu Bouzov a následně jinou cestou zpět do Olomouce. Dohromady všechny vererány ujely lehce přes 100 km. Na akci bylo vidět, že byl důraz kladen na československé stroje značek Tatra, Aero, Škoda, Wikov, Praga, Walter, Zet, ale diváci mohli spatřit i zahraniční speciály BMW, Bugatti, Ford a další. Tuhle akci hodnotíme velmi pozitivně, protože kromě krásných strojů tu byly také dobově oblečené posádky a nechyběl obrovský zájem nejen olomoucké veřejnosti. Pro příští rok můžeme vřele doporučit, protože se navíc pojede jubilejní dvacátý ročník. 

Reklama

Načítám