Hlavní obsah

Staré, rychlé, nové i pomalé blesky se potkaly u Rokycan

Foto: Archiv Garáž.cz

Další z víkendových srazů patřil příznivcům německé automobilky Opel. Od pátku do neděle se v malebném autokempu Veselý Habr u Rokycan sešlo více jak 160 různých aut s bleskem ve znaku. Dobrou náladu nezkazilo ani chmurné počasí, které přišlo v sobotu odpoledne. Kempovalo se, kecalo a především předvádělo.

Článek

Opel meeting je již tradičním setkáním příznivců automobilky Opel, na kterém se potkávají majitelé starých, nových, ale také upravených modelů značky Opel. Letošní rok byl v určitém směru specifický. Změnila se organizační struktura srazu a konečně se mohl označit za mezinárodní, protože česká i neměcká strana měla vlastního koordinátora, který se staral o správnou propagaci srazu. Kromě zástupců z Německa se tu ještě objevilo několik opelů z Rakouska, Slovenska nebo Polska. Sraz jako tradičně začínal najížděním prvních účastníků v pátek odpoledne. Hlavní program byl naplánován na sobotu. Tentokrát neproběhla spanilá jízda, ale vyhlašování vítězů za nejkrásnější vůz nechybělo, stejně jako večerní kalba. 

Foto: Archiv Garáž.cz

V příjemném prostředí autokempu, který byl hned vedle rybníka, se sešlo opravdu rozmanité pole zajímavých opelů. Nechyběly tady ani nejnovější kousky z líhně německé automobilky, ale zajímavější byli veteráni a pak také upravené speciály. V některých zákoutích autokempu to vypadalo, jako bychom se vrátili do začátku devadesátých let, když frčely rozšířené brutální úpravy od Mattigu nebo Riegeru. Jenže našlo se i dostatek úžasných kousků, jako například Opel GT, sportovní Manta nebo Ascona či krásný originální Kadett GTE, který byl předchůdcem ostrého GSI. Atmosféru pak dokreslovaly obytňáky Opel, pohřební vůz a jeden zvěd z koncernu Volkswagen. Srazy příznivců automobilky Opel jsou celkem častou záležitostí a další bude hned o dalším víkendu v Buchlovských skalách a pak také v červenci. Takže pokud se na něj chcete zajet podívat, máte letos dostatek možností. 

Reklama

Načítám