Hlavní obsah

Stará dáma se po letech setkala se „svým“ Land Roverem

Foto: Land Rover

Dorothy Peters a její Land Rover

Šťastná náhoda stála za parádním setkáním jedné staré paní a jejího oblíbeného auta, které kdysi vyráběla. Tou dotyčnou je Dorothy Peters, dnes již dáma v požehnaném věku, která kdysi vyráběla Land Rovery. Vždy si přála projet se s alespoň jedním tímto autem v terénu, což se jí v důchodu nakonec splnilo.

Článek

Tyto příběhy máme rádi. Často v nich figuruje nějaké dnes již legendární auto a pak velká spousta náhod, které vedou ke šťastnému konci. Nejprve vám ale představíme tu milou dámu, která se vám ukáže ve videu. Už víte, že její jméno je Dorothy Peters. Její věk uvádět asi nebudeme. U dam to není moc vhodné. Ostatně, s trochou matematiky na něj přijdete sami. Dorothy ve svých 15 letech, tedy v červnu 1946, nastoupila do servisního oddělení továrny Lode Lane, ve které se vyráběla první řada modelů značky Land Rover. Pracovala zde dlouhé roky a do vozů této britské značky se prý rychle zamilovala. Celý život si přála zjistit, jak je vlastně Land Rover opravdu schopný v terénu.

Bohužel se ale takové offroadové projížďky nikdy nedočkala. Značce však zůstala věrná. V červnu tohoto roku Dorothy vyrazila na oslavu 70. výročí Land Roveru v Solihullu a vzala s sebou album s fotografiemi z časů, kdy v závodě pracovala. Nemohla tušit, že jedna fotka z tohoto alba spustí sérii událostí, která povede až k jízdě s tímto výjimečným Land Roverem s číslem 16, tedy přesně s tím vozem, u kterého se fotila a který osobně skládala dohromady.

Na stejné akci totiž byl i Mike Bishop, odborník na Land Rover Classic Reborn a dědictví celé značky. A právě Mike si všiml fotografie, na níž Dorothy pózuje vedle vozu, který si shodou okolností před nedávnem pořídil. A pak už to šlo rychle. Seznámil se s Dorothy, která mu řekla o své práci pro Land Rover a také o svém snu o terénní vyjížďce. Mike neváhal ani vteřinu a výlet pro Dorothy zařídil jako překvapení.

Vzal to pořádně od podlahy, a navíc do všeho zainteresoval i Dorothinu dceru, se kterou připravili den plný zážitků a překvapení. Přivedli ji zpátky do jejího rodiště a ukázali vůz, vedle něhož pózovala před 70 lety. Mike k tomu pak řekl, že když ho oslovila půvabná dáma s několika snímky z jejího života v Solihullu, neměl prý tušení, že je propojí zvláštní spojení. Její nadšení pro firmu a toto vozidlo bylo obrovské, stejně jako její překvapení, když zjistila, že teď toto auto vlastní.

Sama Dorothy byla nadšená tak, že takřka došlo na slzy. I v tom terénu se projela a upřímně přiznáváme, že její reakce na terénní jízdu nás donutila jednu malou slzu zamáčknout také. Dorothy patří pro její vášeň a lásku k Land Roveru obdiv. Je to úžasná dáma.

Reklama

Související témata:
Načítám